Chat med oss!

Bilde på CVen – ja eller nei? Her får du svaret

Skal du ha bilde på CVen din, eller ikke? Det er et spørsmål vi i CVGuru ofte får, og her kommer den brutale sannheten.

Bilde på CVen trekker oppmerksomheten vekk fra det som er viktig.

Arbeidsgivere bruker i snitt 7 sekunder på hver CV og søknad. Så spørsmålet er derfor om du vil at disse sekundene skal vies til utseendet ditt, eller kvalifikasjonene og erfaringen din. Det er det kun du som kan avgjøre, men vi kan allikevel komme med noen argumenter både for og imot det å bruke bilde på CVen.

Driver du å skriver CV men er litt usikker på hvordan det skal gjøres?

Vil du ha en perfekt CV som gir deg jobben du ønsker?

Da kan vi hjelpe: 

Argumenter imot å ha bilde på CVen

  1. Det er synd om arbeidsgiveren bruker halvparten av de 7 sekundene på å se på bildet ditt, istedenfor å bruke tiden på å lese om alt det flotte du har oppnådd i løpet av karrieren din. Dette er grunn nummer én til hvorfor du ikke burde ha bilde på CVen din.
  2. Et bilde fra en fest hvor du sitter med ølen i hånda, eller et bilde med lav kvalitet og forstyrrende bakgrunn kan koste deg jobben. Med mindre du har et profesjonelt bilde med nøytral bakgrunn, bør du vurdere å droppe bilde.
  3. Bilder kan legge grunnlag for diskriminasjon, enten bevisst eller ubevisst.

Argumenter for å ha bilde på CVen

  1. Har du vært hos en profesjonell fotograf, og besitter et bilde som fremstiller deg på best mulig måte, kan det veie positivt med bilde på CVen.
  2. I yrker som spiller på utseendet, som i motebransjen og innen kultur, bør du ha bilde på CVen.

Vårt svar

Kunder som spør oss om det er lurt å ha bilde på CVen, får som oftest beskjed om at vi ikke anbefaler det. Hovedgrunnen er at vi mener det kan føre til diskriminering. Dessuten ønsker vi at arbeidsgiverne som mottar CVene og søknadene deres skal bruke tiden på det som er viktig, nemlig kompetansen og erfaringen deres. Det er viktig å ikke glemme at utseende, som vi alle vet, ikke dikterer hvor kompetent en jobbsøker er til å utføre en jobb.

Ditt valg

Uansett hva vi mener, hvilke råd du finner på nettet og hva dine venner sier, er det når alt kommer til alt ditt valg. Bare du kan ta denne avgjørelsen, men vit at det er 100% valgfritt å legge til bilde i CVen din. Det finnes ikke noe fasitsvar på dette spørsmålet, og det er også ulike meninger blant arbeidsgivere.

Ønsker du en vinnende CV?

Arbeidsgiverne finner ut hvordan du ser ut uansett

Uavhengig av hva du velger å gjøre, vit at arbeidsgivere kommer til å søke deg opp på Facebook, Linkedin eller Google uansett, dersom du er aktuell for et intervju. Derfor burde du fokusere på å ha et fint bilde på sosiale medier. (dropp for all del festbildene)

Ikke gjør denne feilen

Turbilder er mye brukt, og vi ser stadig CVer med bilder av nordmenn i Fjellrävenjakke og børsa i hånda. La oss bare gjøre det helt klart at denne typen bilder passer mye bedre på Tinder og Happen enn de gjør på en CV. Bildet skal vise hvordan du fremstår på jobb, ikke hvilke fritidssysler du har.

Til slutt

Utseendet ditt er ikke avgjørende for om du vil gjøre en god jobb eller ikke. Det vet arbeidsgiverne også. Med dette sagt, faller vår konklusjon på at vi som oftest ikke anbefaler å bruke bilde i CVen. Grunnen er at det er mange fallgruver, og vi mener du er tryggere om du lar være. Følg uansett magefølelsen din, og finn ut hva du selv ønsker. Men igjen, hvis du velger å bruke bilde skal det være et profesjonelt bilde som viser hvordan du er som arbeidstaker. Intet mer, intet mindre.

PS.

Ønsker du en CV som har sikret over 2.000 nordmenn jobben de ønsker?
Da kan vi hjelpe deg:

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

Skroll til toppen