Chat med oss!
Bytte jobb eller ikke? 5 tegn på at det er på tide (2024)

Bytte jobb eller ikke? 5 tegn på at det er på tide (2024)

Bør du egentlig bytte jobb eller ikke?

«Jeg kjeder meg på jobb og er umotivert. Jeg gruer meg til mandager og til jobb generelt. Jeg har dårlig lønn og blir stadig vekk forskjellsbehandlet på en negativ måte. Men jeg er usikker på om jeg bør bli eller dra.»

Eksemplene ovenfor er tragisk nok ganske vanlige. I en undersøkelse om trivsel på arbeidsplassen viser tall fra SSB at knapt fire av ti oppgir høy trivsel på jobben. Allikevel velger vi ofte å ikke si opp jobben, selv om deler av arbeidsforholdet skurrer.

Hvorfor er det slik?

Vanskelig og noen ganger skummelt å bytte jobb

Det kan være både vanskelig og skummelt å bytte jobb. Svært få ønsker nemlig å gjøre det i utgangspunkt, og spesielt hvis den gamle betaler regningene helt fint.

Dette, kombinert med økende arbeidsledighet og aldri som før konkurranse på arbeidsmarkedet, gjør at mange rett og slett ikke tør å ta sjansen på å finne en ny arbeidsplass.

Vi har derfor laget en liste over 5 ting du bør være obs på på din nåværende arbeidsplass. Kjenner du deg igjen i noen av punktene nedenfor, kan det faktisk bety at du er såpass lei av jobben at det er på tide å tørke støvet av CV-en og ta steget videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vanskelig å bytte jobb og finne seg en ny
Med økende arbeidsledighet og enorm konkurranse på arbeidsmarkedet, er det da verdt å ta sjansen på å bytte jobb?

Her er 5 tegn på at du bør bytte jobb

Du bør bytte jobb om: 1. Sjefen din er ikke «på laget ditt» og skyter ned ideene dine – både regelmessig og foran andre

Her er tingen: Sjefen din er der for å sørge for at du gjør en god jobb. De veileder deg gjennom hvert trinn, oppfordrer deg til å se det store bildet, og til slutt, hjelper deg med å levere resultatene som er ønsket.

Med det sagt betyr ikke dette at de ikke vil se deg mislykkes (eller la deg), fordi det er nemlig den beste måten å lære (lik det eller ei).

Men! Om det blir et gjentagende mønster at sjefen ikke støtter deg, skyter ofte ned ideene dine og ikke «er på laget ditt», vel da kan det være på tide å starte jakten på en ny jobb og se hva som finnes der ute.

Sjefen din skal nemlig være din ultimate beskytter. Dine handlinger reflekterer jo alltid ledelsen i selskapet, så hvis de ikke trapper opp for å beskytte deg, lærer deg opp og respektere dine avgjørelser – eller dine handlinger, så vil de aldri gi deg den støtten du trenger for å vokse i stillingen din.

Hvis du ikke har truffet en blindvei nå, er sjansen stor for at du vil snart.

Du bør bytte jobb om: 2. Du kommer hjem helt utladet og gruer deg til neste dag – hver dag

Hva føler du når du kommer hjem fra en lang dag på kontoret? Kan du hente energi til å lage middag, ta oppvasken og leke med ungene? Eller greier du knapt å slå på TVen mens du ligger i sofaen? Hvis det er sistnevnte, kan du ikke være på rett sted.

Det er ingenting galt med en ordentlig hard dags arbeid, men hvis du er helt, helt kjørt på slutten av hver dag, er du rett på vei til å bli utbrent.

Får du også en ubehagelig følelse i magen i det du innser at du må tilbake neste dag, så er dette et soleklart signal på at du er på feil sted og burde vurdere å bytte jobb.

Du bør bytte jobb om: 2. Du kommer hjem helt utladet og gruer deg til neste dag - hver dag

Du bør bytte jobb om: 3. Du er så opptatt at du knapt kan ta en pustepause

Glem det å komme tidlig hjem, du er nå nemlig på kontoret nesten 24/7. Hvis du konstant er så opptatt at du føler at du ikke engang kan ta en 2-minutters pause ved kaffemaskinen, må du kanskje revurdere jobben.

Hvis du videre bruker dagen på å løpe mellom møter, slik at ingenting blir gjort, eller stadig har følelsen at du drukner i en «todo liste», kan det være enda et tegn på at stillingen ikke er rett for deg (eller for noen, for den sags skyld).

Du bør bytte jobb om: 4. Du er så lei at du kan knapt holde øynene åpne gjennom dagen

Det motsatte av punkt nr. 3. Kommer du nemlig til jobben og ting er så kjedelig at du ikke engang kan holde øynene åpne? Ja? Har du noe å gjøre? Nei? Hvorfor trenger du å være der, da?

Hvis ledelsen i selskapet setter større pris på at du bare møter opp på jobb i stedet for virkelig å gjøre arbeid hvor resultater blir produsert, er du satt opp for skuffelse. Hjernen er som hvilken som helst annen muskel – du trenger å bruke den!

Du bør bytte jobb om: 5. Du er klar for noe nytt og annerledes

Bytte jobb betyr ikke nødvendigvis at du bytter selskaper – kanskje du heller trenger å se på en annen avdeling og finne ut om hva de gjør kan være rett for deg.

Eller kanskje er du klar for en komplett bransje endring. Du vil heller tilbringe dagen på å gjøre noe helt annerledes? Hvis du uansett kjenner i ditt hjerte at du er på feil spor, er det på tide å revurdere nåværende situasjon.

For mens vi er klar over at kun tanken på å gjøre et jobbskifte kan være stressende, vil det i det lange løp være verdt det. Den rette jobben vil sette deg i et miljø som utfordrer deg, gi deg personlig vekst og gjøre slik at du gleder deg til jobb. Ikke gi opp jakten!

*Husk at om du skal bytte jobb du først ha en god CV og søknad klar til å søke med*

Trenger du en proff CV og søknad? Vi gjør jobben for deg, og sikrer at du selger deg inn på en supersterk måte til ansetterne.

Ta kontakt med oss i chat’en nederst til høyre nå, så er vi i gang.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.