Chat med oss!
CV-eksempel

Slik skriver du og setter opp en vinnende CV (med eksempler)

Det finnes mange måter å sette opp en CV på, og det er ikke bare én bestemt fremgangsmåte som er riktig. Det handler i første rekke om å være presis, vektlegge det mest relevante, skjære vekk det mindre relevante og velge et design som ikke overskygger innholdet. I mange tilfeller hjelper det å se hva andre har lykkes med før deg. Derfor vil vi gjennomgå et CV-eksempel med deg, slik at du kan få et godt utgangspunkt for å sette opp din egen.

Innholdet i CV-en vi viser deg i denne artikkelen er fiktivt. Det gir likevel et godt bilde av hvordan vi normalt arbeider med å lage en profesjonell CV. Malen vi viser frem har den fordelen at den er stilfull og profesjonell. Den er uten prangende fargebruk og andre iøynefallende elementer som forstyrrer leseren. Innholdet – teksten – må få komme til sin rett.

Lyst på en profesjonell og vinnende CV? Vi hjelper deg:

[button text=»KJØP CV» link=»https://cvguru.no/vare-tjenester-2/»]

CV-eksempel: rekkefølge og relevans

En god huskeregel når en mal skal tilpasses din bakgrunn, er at det mest relevante må komme først. De ulike bolkene, med erfaring, utdanning m.m., må føres opp i en konsekvent omvendt kronologisk rekkefølge. Det innebærer at ditt nåværende, eller nyeste, arbeidsforhold står øverst og det eldste nederst under erfaring. Ny utdanning må stå over eldre utdanning.

Du står likevel fritt til å avgjøre hvilken av bolkene som skal stå først. Er du nyutdannet helt uten relevant arbeidserfaring? La utdanning stå over erfaring. Har du noen år i arbeidslivet i relevant bransje? Da lar du arbeidserfaringen din stå øverst.

Før du starter: last ned en CV-mal du liker

Nedenfor finner du 3 maler vi gir bort som er populære og enkle å redigere i Microsoft Word:

Trykk her for å komme til siden hvor du kan se og laste ned malene.

Det viktigste først: personalia og nøkkelkvalifikasjoner

Tidligere var det vanlig praksis å starte CV-en med et pent Curriculum Vitae, eller bare CV, øverst. Det er ikke nødvendig. Spar plassen til noe mer relevant. Bruk ditt eget navn som overskrift, og finn en smart måte å presentere kontaktinformasjon på.

Å begynne med et felt med oppsummering, nøkkelkompetanse eller nøkkelkvalifikasjoner gir deg muligheten til å synliggjøre det som kvalifiserer deg helt øverst i CV-en – uten å tulle med den omvendte kronologiske rekkefølgen. Her gjelder det å tallfeste, være mest mulig presis og trekke frem kun det som er relevant med tanke på stillingene du søker.

CV-eksempel

En viktig huskeregel her er å være kortfattet. Du kan skrive en kort tekst på noen få linjer, slik det er gjort her, eller dele opp i bullet points, men ikke fall for den fristelsen det er å føre opp alt du noensinne har gjort. Mange bruker dette feltet til å kun trekke frem personlige egenskaper.

Husk at «ambisiøs, hardtarbeidende, entusiastisk, lojal, pliktoppfyllende» er vel og bra, men det sier ikke noe avgjørende om din evne til å utføre jobben. Du skiller deg heller ikke ut fra de andre kandidatene. Vårt tips er derfor at du vektlegger erfaring og kompetanse i dette feltet.

Erfaring, utdanning, frivillig arbeid, språk og annet

Hvordan resten av CV-en din settes opp, avhenger av hva din bakgrunn er. Har du bidratt på mange prosjekter, som assistent, medarbeider eller leder? Da kan du lage et eget avsnitt for prosjekter. Har du gjort frivillig arbeid og har organisasjonserfaring? Da fortjener det et eget avsnitt, dersom det er relevant for stillingen du søker.

I et CV-eksempel som vårt, så har vi satt erfaring først. Uavhengig av om du setter opp erfaring eller utdanning først, utdyp gjerne med noen ord om fagfeltet ditt eller innholdet i stillingen din.

CV-eksempel

Under utdanning er det positivt å føre opp fagfelter som er særlig relevante for stillingen(e) du søker. Før gjerne også opp tittel på avsluttende oppgaver, som bachelor- eller masteroppgave.

CV-eksempel

[button text=»KJØP CV» link=»https://cvguru.no/vare-tjenester-2/»]

Har du mye arbeidserfaring eller mye forskjellig utdanning, kan det være lurt å samle opp det eldste og/eller minst relevante. Da lager vi gjerne samlepunkter som dette:

CV-eksempel

Språkferdigheter er gunstig å ha med på CV-en. I vårt CV-eksempel er disse ført opp slik:

CV-eksempel

Det å gjøre en vurdering av egne språkferdigheter kan være en utfordring. Et utgangspunkt kan være å tenke at godt er dekkende om du gjør deg greit forstått. Skill gjerne også mellom muntlig og skriftlig der hvor du anser det som hensiktsmessig.

CV-eksempel: referansene som avslutning

Gode referanser er viktig, men de trenger ikke oppta plass på CV-en din. Meningene er delte om hvorvidt navn og kontaktinformasjon til referansene bør være inkludert. Vårt tips er å la det stå på følgende måte:

CV-eksempel

Trekk frem noen egenskaper som beskriver deg godt i de stillingene du har hatt. Gi fremtidige arbeidsgivere et inntrykk av hva du har gjort deg bemerket for i tidligere stillinger.

Lykke til! Husk også at vi kan hjelpe deg:

[button text=»KJØP CV» link=»https://cvguru.no/vare-tjenester-2/»]

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag.

Rull til toppen