Chat med oss!
5 gratis CV maler - med proffe eksempler og guide (2024)

5 gratis CV maler – med proffe eksempler og guide (2024)

Introduksjon

Er du på utkikk etter ny jobb, og har kanskje snublet over drømmejobben? Da trenger du en knakende god CV-mal som skiller deg ut i bunken. I denne todelte artikkelen vil du få hjelp til følgende:

5 gratis CV maler for din nye CV

Disse 5 CV malene spenner mellom tradisjonelle og moderne uttrykk, i tillegg til ulike strukturer for hver mal. Det de alle har til felles er at de er designet med én ting i tankene: å fange arbeidsgivers interesse. 

Vi har valgt ut malene som har gitt aller best resultater, basert på en metode vi i CVGuru har utviklet ved å skreddersy CVer og søknader for mer enn 7,500 fornøyde kunder siden 2016; en metode som gir jobbsøkere intervju hele 7 av 10 ganger.

I tillegg er hver enkelt CV-mal lett å redigere i Word, så du kan fint laste ned alle sammen og prøve deg frem for å finne den malen som passer best for din situasjon. La oss gå gjennom et godt eksempel på CV i form av 5 ulike maler:

(For ordens skyld: vi har ikke laget alle disse malene selv! Målet har vært å samle de vi liker best, slik at du enkelt kan velge fra øverste hylle og spare tid når du ser etter en CV-mal.)

CV Mal 1: Tradisjonell

Denne malen fokuserer på det aller viktigste – dine nøkkelkvalifikasjoner. Den tradisjonelle utformingen fungerer godt i de aller fleste tilfeller, men vær OBS dersom du søker i kreativ/digital bransje – da kan det hende du bør velge en mer moderne mal.

For å laste ned denne malen, trykk her.

CV Mal 2: Moderne

Denne CV-malen introduserer mer fargespill og en mer moderne tilnærming til CV-ens utforming. Legg også merke til tekstlinjen under navnefeltet. Denne headline-teksten gir deg muligheten til å raskt presentere dine aller viktigste kvalifikasjoner.

For å laste ned denne malen, trykk her.

CV Mal 3: Tradisjonell

I malen Tradisjonell, versjon 3 får du muligheten til å presentere deg med bilde. Dette er selvfølgelig valgfritt, men noen arbeidsgivere setter pris på et ansikt å feste CV-en til. Søker du på en stilling som salgsleder kan det være fordelaktig å presentere deg selv med et utadvendt smil.

For å laste ned denne malen, trykk her.

Usikker på om du skal ha bilde på CVen? Les vår artikkel og se fordelene og ulempene her.

CV Mal 4: Moderne Visuell

Denne varianten har et moderne preg gjennom fargevalg og utforming. Perfekt for deg som søker i digital eller kreativ bransje, men også andre stillinger. Malen gir inntrykket av en moderne og aktiv arbeidssøker – og dessuten kan du presentere deg raskt gjennom headline-teksten under navn og fødselsdato.

For å laste ned denne malen, trykk her.

For å se et eksempel med steg-for-steg guide på hvordan du setter opp en CV i denne malen, se vår artikkel «CV eksempel

CV Mal 5: Moderne Profesjonell

I denne malen har du en god blanding av fordelene fra de andre malene, pakket inn i et stilrent, moderne uttrykk. Headline-teksten og nøkkelkvalifikasjonene fastslår raskt hva du kan bidra med i jobben, og videre blir informasjonen ryddig presentert gjennom punktlister.

For å laste ned denne malen, trykk her.

Hvilken CV-mal bør du velge?

En mal for enhver situasjon

Hvilken CV-mal du velger vil avhenge av noen forskjellige faktorer.

For det første vil din nåværende situasjon ha mye å si for hva slags mal som passer best. Har du nettopp fullført utdanningen vil det for eksempel være lurt å vektlegge din faglige kompetanse.

Eller har du kanskje flere år med arbeidserfaring bak deg, og må prioritere hvilke erfaringer du fremmer i CV-en? 

Malene ovenfor er uniformt designet og passer de fleste tilfeller. Vi anbefaler at du ser på malen som et utgangspunkt du kan forme selv. Den trenger ikke å følges slavisk. For eksempel kan du bytte om på rekkefølgen for de forskjellige seksjonene, eller skrive om tittelfeltene der det trengs. 

Et annet godt råd er å tilpasse malen du velger slik at du får med et tilsvarende felt for nøkkelkvalifikasjoner, slik som i eksempelet over. Dette feltet er svært nyttig for å gi arbeidsgiver et raskt og effektivt overblikk over deg som kandidat.

Om du bruker ekstra tid på noe i CV-en, sørg for at det er dette punktet. Unngå generiske beskrivelser, men forsøk heller å fenge leseren fra første linje. Det øker sjansene dine for at arbeidsgiver innkaller nettopp deg til intervju

Ikke vær redd for å redigere dokumentet!

Det neste punktet som spiller inn på hvilken CV-mal du velger er din personlige smak. Husk at CV-en skal være et dokument som du er hundre prosent komfortabel med å sende fra deg. Malen bør derfor gjenspeile din identitet gjennom struktur og grafisk utforming. 

Liker du et enkelt, tradisjonelt uttrykk som utstråler stødighet og et solid fotfeste, velg for eksempel malen tradisjonell versjon 1 eller 3.

Eller kanskje du heller foretrekker et moderne visuelt uttrykk som står i stil med din ferske kompetanse innen kreativ og digital bransje? Da passer malene moderne versjon 2, 4 og 5.

Mulighetene er mange!

Hva er målet til en CV-mal?

Første bud for en sterk CV er en oversiktlig og profesjonell mal. Malens overordnede mål er som følger:

Når du skal skrive din nye CV er det derfor viktig å ta i bruk en mal som gjør dokumentet så lesbart og oversiktlig som mulig.

Internett flyter over av utallige gratismaler, og det kan være vanskelig å finne en som både er profesjonelt utformet og som passer deg som arbeidssøker.

Hos CVGuru har vi proffe fagfolk som kan sakene sine, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på 5 maler som du kan bruke når du skal skrive din nye CV – helt gratis, selvfølgelig!

Men …

Hvorfor bør jeg egentlig følge en mal? Er det ikke nok å bare liste opp mine erfaringer i et enkelt Word-dokument?

Grunnen til at vi oppfordrer alle til å bruke en mal for sin CV er ganske enkel. Når arbeidsgiver setter seg ned foran bunken med papirer, vier de kun noen få sekunder til hver enkelt CV.

Det betyr med andre ord at dine nøkkelkvalifikasjoner må bli presentert så raskt og oversiktlig som mulig, slik at du ikke blir slengt i «nei-bunken» før arbeidsgiver i det hele tatt har fått sjansen til å vurdere deg som kandidat.

Du kan lese mer om hvordan du definerer din nøkkelkompetanse her.

Som vi vil gå nærmere inn på senere i dette innlegget, vil en dårlig strukturert CV betydelig redusere dine sjanser for å bli innkalt til intervju – til tross for at du kanskje er den beste kandidaten.

En annen viktig ting å huske på er at uansett hva slags stilling eller bransje du søker, så forventer alle arbeidsgivere at CV-en skal følge en eller annen form for mal.

Dette er fordi en god mal gjør det mye lettere å kikke raskt over innholdet, uten å måtte lete sporadisk over papirene etter dine nøkkelkvalifikasjoner.

En CV-mal gjør det dessuten også enklere for deg å strukturere innholdet på egenhånd, og du kan sette søkelys på det viktigste: kvalifikasjonene som skal lande deg jobben.

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Du har funnet deg en CV-mal - hva nå?

Når du har valgt deg en CV mal kan du slå deg løs og tilpasse den slik du ønsker. Før du fyller inn din egen informasjon kan det være lurt å spikre ned strukturen du vil at CV-en skal følge. 

Se over malen og tenk: hva er det første arbeidsgiver bør få vite om meg som medarbeider? 

Hvis du har relevant erfaring fra lignende stillinger, bør arbeidserfaringene komme høyt opp.

Noen av malene har også mulighet for en egen headline i tittelfeltet. Her bør du trekke frem noen av de aller viktigste kvalitetene for stillingen du søker på.

CV-ens jobb er å huke tak i arbeidsgivers interesse og sørge for at du kommer på intervju. En konkret headline som oppsummerer dine aller viktigste nøkkelkvalifikasjoner kan utgjøre forskjellen.

Da er det på tide å fylle inn din egen informasjon. Dette gjelder alle arbeidsforhold du har hatt med beskrivelser, personlig informasjon, utdanning, kurs, dataferdigheter og så videre.

Når dette er gjort har du satt opp din helt egen CV med en oversiktlig struktur og et godt design. Det krever litt jobb, men det å sette opp et solid utgangspunkt for CV-en vil øke dine sjanser til å lande drømmejobben.

Hvordan skrive en god CV

I denne delen av artikkelen skal vi gå over:

Hva er en CV?

Med en CV formidler du på en kort og konsis måte din erfaring og kompetanse opparbeidet gjennom arbeid, utdanning, kurs og annen relevant erfaring – som for eksempel verv og lignende.
 
Dette dokumentet gir arbeidsgiver god oversikt over din bakgrunn, i tillegg til et innblikk i hvorfor du er den mest kvalifiserte kandidaten for den aktuelle stillingen.
 
CV-en bør ideelt sett ikke overskride 2 sider. Fatt deg derfor i korthet, og trekk frem kun det viktigste. Husk – din CV er et flytende dokument som bør tilpasses de stillingene du søker på.

Hva er målet med en CV?

CVen er ditt første håndtrykk med arbeidsgiver. På kun noen sekunder skal du formidle dine nøkkelkvalifikasjoner – og aller viktigst: hvorfor akkurat du er den perfekte kandidat for stillingen. 

Forskning viser nemlig at arbeidsgivere i snitt bruker 7 sekunder på å bedømme en kandidat ut ifra CV-en alene, og de kan ofte bla igjennom hundrevis av CVer i løpet av en rekrutteringsprosess. Da er det viktig at din CV fanger oppmerksomheten fra første linje. 

CVen må derfor struktureres på en hensiktsmessig måte slik at din erfaring og kompetanse blir presentert så lettfattelig og presist som mulig.

Det må gå en rød tråd gjennom hele dokumentet som gjør at dine valg og erfaringer fra karriere og utdanning knyttes sammen på en forståelig og intuitiv måte.

Med andre ord: Det må være tydelig for arbeidsgiver hvorfor du har tatt de valgene du har gjort, og hvilke muligheter de får ved å ansette nettopp deg i bedriften.

La oss se på hvordan du kan få til nettopp dette.

Da starter vi. Slik kan en CV se ut når den er ferdig:

Eksempel på en fullstendig CV.

Du tenker kanskje at noen av feltene ikke passer din situasjon. Det gjør ikke noe! Du vil videre i artikkelen se at vi ikke er redde for å klippe og lime slik at CV-en tjener akkurat den hensikten vi ønsker.

Hovedmålet med strukturen i en slik CV-mal er å dirigere arbeidsgiverens flakkende blikk over de absolutt viktigste tingene i din CV.

La oss nå gå igjennom CV-en fra start til slutt.

Din CV trenger en god headline

Øverst i CV-en bør dine grunnleggende personalia og kontaktinfo komme frem. Navn, adresse, fødselsdato, telefonnummer og epostadresse. Eventuelt kan du også linke til din LinkedIn-profil her.

I tillegg til dette kan det være fint med en headline som kort oppsummerer deg og din nøkkelkompetanse for stillingen.

La oss, for eksempelets skyld, si at du søker på en prosjektlederstilling i et digitalt reklamebyrå, og at du har både erfaring og utdanning for denne stillingen. Da kan en headline se slik ut:

Eksempel på hvordan headline og nøkkelkvalifikasjoner kan settes opp i CV-en.

Det er ikke alltid man som søker kan vise til både utdanning og lang erfaring. Noen er nyutdannede uten erfaring, og andre har drevet i bransjen i mange år uten formell utdannelse.

Her er det viktig å formulere headline-teksten slik at du får frem det som gjør deg spesielt egnet for stillingen.

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Dine nøkkelkvalifikasjoner

Om du ser på eksempel-CVen vi nevnte tidligere, så ser du at det under headline-feltet kommer en tekstsnutt med tittelen «Nøkkelkvalifikasjoner.» Tenk på dette som en forlengelse av headline-teksten.

Her skal du oppsummere de aller viktigste nøkkelkvalifikasjonene som stillingen etterlyser eller for bransjen du søker i. Begynn gjerne med faglige og profesjonelle kvalifikasjoner, og avslutt med noen personlige.

Et eksempel på nøkkelkvalifikasjoner, hentet fra eksempelbildet over:

«4 års erfaring som prosjektleder i Eksempel Digital AS, hvor jeg har jobbet med en rekke av bedriftens storkunder. Har fra utdanning fått kompetanse i agil prosjektstyring med bakgrunn i SCRUM-metodikken, samt verdifull erfaring innen digital markedsføring. Er en strukturert og resultatorientert medarbeider som møter de rundt meg med et smil om munnen.»

Din arbeidserfaring

Videre er det naturlig å fortsette med det feltet i CV-en som lister opp dine arbeidserfaringer.

Dersom du har mange arbeidsforhold kan det være lurt å vurdere hvilke av disse som er mest relevante, og eventuelt oppsummere resten som en liste i bunn av seksjonen. Da holder du CV-en ryddig og oversiktlig, samtidig som du slipper hull i CV.

For hvert punkt i listen er det lurt å inkludere følgende informasjon:

Se eksempel under for hvordan du kan sette opp dine arbeidserfaringer i CV-en:

Eksempel på felt i CV-en for arbeidserfaringer.

Arbeidserfaringene dine skal helst være listet opp i kronologisk rekkefølge fra nyeste (øverst) til eldst (nederst). Arbeidsbeskrivelsene bør være relevante for stillingen/bransjen du søker, og kan variere i lengde på bakgrunn av dette.

Dersom du har mange arbeidsforhold og ønsker å holde listen ryddig, kan du lage ett enkelt felt i bunn av listen som tar for seg disse.

La oss si du kun har relevant arbeidserfaring fra 2006 til i dag – og før 2006 jobbet du med noe annet. Da kan du løse det med en oppsummerende liste der alle stillinger før 2006 blir lagt frem kort og greit med årstall, stillingstittel og en rask beskrivelse.

For mange er utdanning viktigere enn arbeidserfaring, spesielt om man er nyutdannet og skal søke jobb. Da kan man legge utdanningen over arbeidserfaringen i CV. I neste punkt tar vi for oss feltet for utdanning.

Eksempel på felt i CV-en for «Annen erfaring».

Utdanning

Dette feltet er i bunn og grunn utformet likt som arbeidserfaringene, men selve innholdet bør formuleres på en litt annen måte. I arbeidserfaringene skal du vise at du har jobbet praktisk innen fagfeltet, og under utdanning skal du vise at du har opparbeidet deg faglig kompetanse.

Du kan selvsagt vise til praktiske oppgaver og prosjekter fra studiene, da dette vil tjene deg godt dersom du ikke har mye relevant arbeidserfaring å vise til – men forsøk å vektlegge de faglige forutsetningene som studiet har gitt deg for ålykkes i jobben.

Men hva med deg som har mest arbeidserfaring, og ingen formell utdanning? Her kan du gjøre en vurdering på hvor mye du vil ta med. Du kan for eksempel holde utdanningsfeltet kort, og heller bruke plassen på arbeidserfaringer.

For mange stillinger er ikke grunnskole og videregående relevant, og da vil dette kunne dra oppmerksomheten vekk fra de viktigste punktene i CVen din. Her bør man selv gjøre en vurdering på hva som føles rett.

Eksempel på struktur for CVens utdanningsfelt.

Vi har nå satt opp toppfeltet med headline, arbeidserfaringer og utdanning. Men hva kommer videre? I den neste seksjonen kan du for eksempel legge frem dine kurs, språkferdigheter, og IT-kunnskaper.

Her er det igjen viktig å vurdere ut ifra sin egen situasjon. Har du en rekke kurs som er relevante for stillingen, som kanskje til og med er et krav? Da bør du så raskt som mulig få frem dette.

Eksempel på hvordan man kan liste opp sine kurs.

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Annet

Du har helt sikkert fra utdanning eller tidligere jobber blitt kjent med forskjellige datasystemer, programvarer eller andre digitale løsninger, og hvis stillingen krever noen av disse må du føre de opp i den neste seksjonen.

Noen stillinger krever også god skriftlig og muntlig kompetanse i både norsk og engelsk, eller kanskje til og med i andre språk.

La oss si arbeidsgiver i stillingsutlysningen lister opp tysk som et pluss, og du har studert fem år i Tyskland og innehar grunnleggende språkferdigheter – da vil du stille sterkere enn mange andre som søker.

Eksempel på feltet der dine ferdigheter kommer frem.

Skulle du til formodning velge å liste opp dine referanser i CV-en har vi et råd du kan bruke med omhu: Vurder å få en betrodd venn til å ringe opp dine referanser. Da får du nøyaktig svar på hva dine referanser sier om deg – og hvis du har et dårlig eple i kurven kan du skifte det ut raskt og enkelt.
 

Se også: Fritidsinteresser på CV-en: ja eller nei?

Referanser

Arbeidsgiver kan være interessert i å kontakte noen referanser fra dine tidligere arbeidsforhold. Det er helt greit å liste opp noen du stoler på her (bare husk å be om tillatelse).

I stedet for å liste opp referanser i CV ser vi at det blir stadig vanligere å gjøre noe som eksempelet nedenfor. Dette er fordi arbeidsgiver ofte kontakter dine referanser først etter intervjuet, og da kan man bruke denne plassen i CV-en på å fremme noen gode personlige egenskaper:

Eksempel på referansefeltet i CV-en.

CVen er ferdig - på tide å søke!

Og med det begynner CV-en å ta form! Nå bør du gå over og finpusse de forskjellige feltene ytterligere (pass på at årstall og beskrivelser stemmer, og at informasjonen du har valgt ut virkelig beskriver deg og dine nøkkelkvaliteter).

Et annet godt råd: Dersom du kjenner noen i bransjen du søker i kan du be de pent om å se over din CV. Da avdekker du eventuelle mangler fra perspektivet til noen på innsiden. Og dessuten vet man aldri om en slik interaksjon kanskje kan åpne for nye muligheter jobbmessig.

Det å skrive CV er verken enkelt eller fort gjort, men forhåpentligvis har denne artikkelen gitt deg verktøyene du trenger for å skrive en god CV på egenhånd.

Skulle du havne i tidsklemma kan du også gi jobben til noen som har skrevet tusenvis av CV-er før. I CVGuru arbeider vi alltid ut ifra en grunnidé om å holde CV-en kort og konsis, og ikke minst – vise arbeidsgiver hva du kan bidra med i en jobb.

Ta kontakt for mer informasjon. Du når oss enkelt på chaten nede til høyre, epost på post@cvguru.no, eller telefon på 976 54 815!

Lykke til med søkeprosessen!

PS: CV går ofte hånd i hånd med en jobbsøknad. Les om våre beste tips for en god søknadstekst.

5/5

basert på 73 tilbakemeldinger for CV mal.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

17 hendelser på “5 gratis CV maler – med proffe eksempler og guide (2024)”

  1. Hei Gjermund, alle malene du finner her er helt gratis. Du laster de ned også kan de enkelt redigeres i Word.

  1. Vi anbefaler å plassere det som er mest relevant for stillingen du skal søke på først. Dersom du er nyutdannet for eksempel, vil det nok være mest relevant å ha utdanningen først.

 1. Hei CVGuru! Jeg er 51 år gammel og har derfor opparbeidet mye erfaring… sliter med å få CVen ned på 2 sider. Vil dere si at i visse tilfeller er det akseptabelt å ha den på 3 sider? Tusen takk for super artikkel!

  1. Hei.

   Vi vil alltid anbefale å strebe etter å få den til 2 sider, men er all informasjonen like viktig å få frem så kan den gå over 3 sider. Vi anbefaler også å fremheve det som er mest relevant for hver eneste stilling du søker på, da kan det være at du også ser at det er mulig å fjerne noe for å få den ned til 2 sider.

   – CVGuru

 2. Hallo. Jeg skal søke en utenlandsk jobb, og lurer på om malene her er ment kun for Norge eller også funggerer fint for feks å søke i sverige og danmark?

  1. Hei,
   Det er en fordel å ha Word når man skal skrive en CV. Vi har mange gode tips på bloggen for hvordan du kan gjøre dette, sjekk det gjerne ut. 🙂 Alternativt kan vi som du vet skrive det for deg: https://cvguru.no/tjenester-rabatt-her. Da får du en CV og søknad du kan dra nytte av resten av livet. 

  1. Hei,
   Skal stå en tekst øverst på siden om generelt hva vi anbefaler. Men en av de tradisjonelle slår jo aldri feil. Ev. moderne versjon 4 liker jeg hvertfall godt.

   Mvh
   Andrè

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.