Chat med oss!
CV-eksempel

CV-mal: 5 gratis maler du kan bruke!

Skal du skrive CV trenger du en god CV-mal som er lett å redigere i Microsoft Word og som også ser bra ut.

Litt lengre ned på siden har vi samlet noen maler våre kunder har opplevd god suksess med, og som vi tror du også vil like.

Men før du starter.

Det å lage gode CVer (og søknader) er ikke noe en automatisk er flink til, det krever trening, og ikke alle ofrer tid og ressurser på dette.

Det har vi gjort, og vi vet hva som fungerer og ikke.

Under her finner du som sagt fem veldig gode maler som brukes av mange.

Dersom du heller vil at vi skal skrive en unik CV som skiller deg ut i bunken kan du se her:

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag

CV maler, eksempel nummer 1

Last ned CV-malen: trykk her.

CV maler, eksempel nummer 2

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag

CV maler, eksempel nummer 3

Last ned CV-malen: trykk her.

Det du ser på denne siden er som sagt fem veldig gode maler som brukes av mange.

Dersom du heller vil at vi skal skrive en unik CV som skiller deg ut i bunken kan du se her:

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag

CV maler, eksempel nummer 4

Last ned CV-malen: trykk her.

CV maler, eksempel nummer 5

Last ned CV-malen: trykk her.

PS.

Visste du at vi kan skrive både din CV og søknad? Slik at de matcher og spiller i lag med hverandre? 2.000+ fornøyde nordmenn – fornøyd eller pengene tilbake.

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag

Ekstra

CV-mal: alt du trenger å vite om struktur og utseende

CV-mal har du nok hørt om før. En god mal fungerer som en grunnmur: noe stødig og stabilt som du kan bygge videre på og sette ditt eget preg på. En CV-mal av høy kvalitet kan hjelpe deg med struktur – hvordan du skal sette opp innholdet – og med å få et gjennomført og profesjonelt design på CV-en. Den sikrer deg en ryddig CV som er behagelig å lese.

En dårlig CV-mal, derimot – den kan spenne bein på deg. Derfor er det viktig å vite hva som skiller en god CV-mal fra en dårlig CV-mal.

I vårt daglige arbeid med utforming av CV-er og søknader for mennesker med ulike bakgrunner ser vi stor variasjon i hvordan folk velger å presentere seg selv. Vi sitter som lesere, og det har gitt oss god innsikt i hva som gjør en CV lett å lese – og hva som får deg i trøbbel.

Det er med vår erfaring som bakgrunn vi har laget en oversikt over alt du trenger å vite for å gjøre et godt valg av CV-mal.

CV-mal som sjekkliste: den viktige strukturen

Når vi skriver om det å utforme en profesjonell CV legger vi ofte vekt på nettopp struktur. CV-en må være oversiktlig. Den må tillate leseren å danne seg et inntrykk av deg ganske raskt. En arbeidsgiver har mange CV-er å pløye gjennom. Gjør du din CV til effektiv lesning er du godt på vei. God oversikt – god struktur – er viktig for å sikre at CV-en din ikke blir lagt bort til fordel for en annen.

CV-mal - en sjekkliste
En god CV-mal fungerer utmerket som en sjekkliste – den minner deg på hva som må med.

Struktur handler om hvordan CV-en er bygget opp. Hva er med og hvilken rekkefølge kommer det i?

Vi anbefaler navn og personalia øverst, etterfulgt av et avsnitt for nøkkelkvalifikasjoner/nøkkelkompetanse/oppsummering. Fortsettelsen på din CV avhenger av hva som er mest relevant i akkurat ditt tilfelle. Er du nyutdannet uten relevant erfaring bør utdanning komme først. Har du relevant arbeidserfaring er det dette som bør komme etter nøkkelkvalifikasjoner.

Deretter kommer kurs, frivillige verv, språkferdigheter og andre avsnitt som er aktuelle for deg. Begynn derfor med å notere deg hva du må ha med, og finn en CV-mal som står i stil med din bakgrunn.

Når det er på plass kan du bruke malen som sjekkliste for å sikre at alt viktig og relevant innhold kommer med.

CV-mal som gir det lille ekstra: bruk den til å fange oppmerksomhet

For at en CV skal se profesjonell ut må den ha et passende utseende. Det er også lurt å velge maler som matcher for CV og jobbsøknad. Det gir inntrykk av at det du leverer fra deg er gjennomtenkt og gjennomarbeidet.

Se gjerne: Søknadsmaler – 3 maler du kan bruke gratis

Utseendet på CV-en er av betydning først og fremst av to grunner:

  • Å velge en mal med et profesjonelt og fint design gir deg muligheten til å skille deg ut positivt
  • En ryddig og oversiktlig CV med nok luft mellom linjene gjør CV-en din lettere å lese

Begge deler hjelper deg med å nå frem med budskapet ditt: at du er verdt en nærmere titt og fortjener en innkallelse til jobbintervju.

CV-mal som et verktøy for å pirre arbeidsgivers nysgjerrighet

Mennesker liker å se på pene ting. Det høres kjent ut, ikke sant? Det at vi er mer positivt innstilt til noe som er behagelig for øyet?

Når du skal velge deg den CV-malen som er riktig for deg, er det viktig at du velger både noe som fungerer med din bakgrunn og noe du liker. Det finnes mange ulike maler å velge mellom, og det finnes ikke én fasit – det finnes mange.

Et godt tips er å ikke tulle for mye med bakgrunnen og brødteksten. Du gjør lurt i å ha en del av teksten på hvit – eller tilnærmet hvit – bakgrunn, mens teksten er i svart eller en mørkere gråtone. Andre elementer, som overskrifter, kan gjerne ha andre farger. Pass bare på å ikke bruke for mange farger, eller farger som ikke passer sammen og er forstyrrende for leseren.

cv mal fargebruk
Det fanger oppmerksomhet, men er det passende og profesjonelt? Tenk nøye gjennom fargene du velger.

Husk at utseendet skal fremheve teksten du skriver – ikke drukne den.

Og skal du vekke interesse med det du leverer, så pass på at du skiller deg ut positivt – ikke negativt. Det er sjeldent nødvendig med et fargehav for å bli lagt merke til. Det holder med konsekvent og gjennomtenkt fargebruk som signaliserer din forståelse for hva som ser profesjonelt og passende ut.

CV-mal som et verktøy for å sikre at arbeidsgiver leser det du har skrevet

Er det én ting du bør huske når det gjelder CV-mal, så er det det at den skal hjelpe deg med å sikre at teksten din blir lest.

Legg til rette for at teksten skal bli lest ved å passe på at malen du velger har følgende:

  • En skrifttype som er behagelig å lese
  • Overskrifter som skiller seg klart fra resten av teksten
  • En linjeavstand som gir luft mellom setningene
  • Begrenset bruk av sterke farger – ikke bruk mye av flere like sterke farger i samme CV

CV-mal med riktig skrifttype kan sikre deg gjennomslagskraften du trenger

Er du litt i tvil om hva som er bra og hva som er mindre bra? Kan du litt om typografi – hvordan en tekst er utformet og hvordan helheten ser ut – har du nok hørt om disse prinsippene før. Har du ikke hørt om det, så trenger du ikke å sette deg ned og lese veldig inngående om typografi for å klare å definere hva som er en god CV-mal. Kunnskap om teksten og dens visuelle uttrykk gjør deg bedre rustet til å gjøre et godt valg, men det trenger ikke å være så vanskelig.

Conversionista.se sitt blogginnlegg om typografi refereres det til Roger Dooley og hans undersøkelse, hvor det kommer frem at vi forbinder skrifttyper som er vanskelige å lese med hardt arbeid. En skrifttype som er lett å lese øker med andre ord muligheten for at det du skriver blir lest. Det gjør innholdet lettere å fordøye. Nettopp derfor er skrifttypen i CV-malen du velger viktig.

cv mal typografiens betydning
Bokstaven er pen å se på, men hvor lett er det å lese ordene som blir skrevet med denne skrifttypen?

Alt handler om mennesker og hva vi synes om det vi leser. Den enkle måten å kvalitetssikre en mal på er å få noen til å lese over det du har valgt og mene noe. Forhør deg med en venn, en kollega eller et familiemedlem. Få dem til å se over CV-malen du har valgt og mene noe om den. Må man lese to ganger for å forstå overskriftene? Velg en annen skrifttype.

CV-mal + søknadsmal = innkallelse til jobbintervju?

Det er viktig å huske at det ikke finnes noen snarveier til velfortjent suksess. Det samme gjelder for deg som jobbsøker.

En god CV-mal, sammen med en god søknadsmal, kan løfte CV-en og søknaden din, men malene kan ikke kompensere for innhold som ikke er der. Det kan hjelpe deg med å strukturere og få frem det du vil at arbeidsgiver skal lese, men da er det også viktig at det du fremhever er relevant for leseren. Gode papirer er papirer med relevant innhold.

Er du kvalifisert? Da kan et godt valg av mal gi det siste lille dyttet. Det som får deg over målstreken og inn på intervju.

Både innhold og utseende er av stor betydning når du jobber med å lage en profesjonell CV. Både hva du skriver, måten du skriver det på, hvordan teksten er bygd opp og hvordan den blir presentert har noe å si. Bruk det til din fordel.

Tar du utgangspunkt i de rådene og tipsene vi har gitt deg her og gjør noen justeringer, så stiller du snart enda sterkere i kampen om drømmejobben. Det er ikke slik at det finnes en perfekt CV-mal som sikrer deg intervju, men sjansen er større for at du kommer til intervju hvis du tar deg tid til å gjøre en innsats med struktur og utseende og gjør et godt valg av CV-mal.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag

Rull til toppen

Forrige uke fikk 19 av våre kunder jobben de søkte på.

Du bør være den neste.