Chat med oss!

CV-maler som gir deg jobben du vil ha

Når du skal skrive din nye CV er det viktig å ta i bruk en mal som gjør dokumentet så lesbart og oversiktlig som mulig.

Internett flyter over av utallige gratismaler, og det kan være vanskelig å finne en som både er profesjonelt utformet og som passer deg som arbeidssøker. Hos CVGuru har vi proffe fagfolk som kan sakene sine, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på 5 maler som du kan bruke når du skal skrive din nye CV – helt gratis, selvfølgelig!

Men…

Men hvorfor bør jeg egentlig følge en mal? Er det ikke nok å bare liste opp mine erfaringer i et enkelt Word-dokument?

Grunnen til at vi oppfordrer alle til å bruke en mal for sin CV er ganske enkel. Når arbeidsgiver setter seg ned foran bunken med papirer, vier de kun noen få sekunder til hver enkelt CV. Det betyr med andre ord at dine nøkkelkvalifikasjoner må bli presentert så raskt og oversiktlig som mulig, slik at du ikke blir slengt i «nei-bunken» før arbeidsgiver i det hele tatt har fått sjansen til å vurdere deg som kandidat. 

Som vi gikk nærmere inn på i vårt innlegg CV på 1-2-3: slik gjør du det, vil en dårlig strukturert CV betydelig redusere dine sjanser for å bli innkalt til intervju – til tross for at du kanskje er den beste kandidaten.

En annen viktig ting å huske på er at uansett hva slags stilling eller bransje du søker, så forventer alle arbeidsgivere at CV-en skal følge en eller annen form for mal. Dette er fordi en god mal gjør det mye lettere å kikke raskt over innholdet, uten å måtte lete sporadisk over papirene etter dine nøkkelkvalifikasjoner. En mal gjør det dessuten også enklere for deg å strukturere innholdet på egenhånd, og du kan fokusere på det viktigste: kvalifikasjonene som skal lande deg jobben.

5 gratismaler for din nye CV

Nå som vi har gått over viktigheten og hensikten med CV-ens mal, la oss se gjennom noen forskjellige varianter du kan velge mellom. 

Disse fem malene spenner mellom tradisjonelle og moderne uttrykk, i tillegg til ulike strukturer for hver mal. Det de alle har til felles er at de er designet med én ting i tankene: å fange arbeidsgivers interesse. 

I tillegg er hver enkelt mal lett å redigere i Word, så du kan fint laste ned alle sammen og prøve deg frem for å finne den malen som passer best for din situasjon.

CV-Mal 1: Tradisjonell

Denne malen fokuserer på det aller viktigste – dine nøkkelkvalifikasjoner. Den tradisjonelle utformingen fungerer godt i de aller fleste tilfeller, men vær OBS dersom du søker i kreativ/digital bransje – da kan det hende du bør velge en mer moderne mal.

For å laste ned denne malen, trykk her.

CV-Mal 2: Moderne

Denne malen introduserer mer fargespill og en mer moderne tilnærming til CV-ens utforming. Legg også merke til tekstlinjen under navnefeltet. Denne headline-teksten gir deg muligheten til å raskt presentere dine aller viktigste kvalifikasjoner.

For å laste ned denne malen, trykk her.

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag.

CV-Mal 3: Tradisjonell

I malen Tradisjonell, versjon 3 får du muligheten til å presentere deg med bilde. Dette er selvfølgelig valgfritt, men noen arbeidsgivere setter pris på et ansikt å feste CV-en til. Søker du på en stilling som salgsleder kan det være fordelaktig å presentere deg selv med et utadvendt smil.

For å laste ned denne malen, trykk her.

CV-Mal 4: Moderne

Denne varianten har et moderne preg gjennom fargevalg og utforming. Perfekt for deg som søker i digital eller kreativ bransje, men også andre stillinger. Malen gir inntrykket av en moderne og aktiv arbeidssøker – og dessuten kan du presentere deg raskt gjennom headline-teksten under navn og fødselsdato.

For å laste ned denne malen, trykk her.

CV-Mal 5: Moderne

I denne malen har du en god blanding av fordelene fra de andre malene, pakket inn i et stilrent, moderne uttrykk. Headline-teksten og nøkkelkvalifikasjonene fastslår raskt hva du kan bidra med i jobben, og videre blir informasjonen ryddig presentert gjennom punktlister.

For å laste ned denne malen, trykk her.

Men… Hvilken mal bør jeg egentlig velge?

 

En mal for enhver situasjon

Malen du velger vil avhenge av noen forskjellige faktorer. For det første vil din nåværende situasjon ha mye å si for hva slags mal som passer best. Har du nettopp fullført utdanningen vil det for eksempel være lurt å vektlegge din faglige kompetanse. 

Eller har du kanskje flere år med arbeidserfaring bak deg, og må prioritere hvilke erfaringer du fremmer i CV-en? 

Malene ovenfor er uniformt designet og passer de fleste tilfeller. Vi anbefaler at du ser på malen som et utgangspunkt du kan forme selv. Den trenger ikke å følges slavisk. For eksempel kan du bytte om på rekkefølgen for de forskjellige seksjonene, eller skrive om tittelfeltene der det trengs. 

Ikke vær redd for å redigere dokumentet!

Det neste punktet som spiller inn på hvilken mal du velger er din personlige smak. Husk at CV-en skal være et dokument som du er hundre prosent komfortabel med å sende fra deg. Malen bør derfor gjenspeile din identitet gjennom struktur og grafisk utforming. 

Liker du et enkelt, tradisjonelt uttrykk som utstråler stødighet og et solid fotfeste, velg for eksempel malen tradisjonell versjon 1 eller 3. Eller kanskje du heller foretrekker et moderne visuelt uttrykk som står i stil med din ferske kompetanse innen kreativ og digital bransje? Da passer malene moderne versjon 2, 4 og 5. Mulighetene er mange!

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag.

Du har funnet deg en mal – hva nå?

Når du har valgt deg en mal kan du slå deg løs og tilpasse den slik du ønsker. Før du fyller inn din egen informasjon kan det være lurt å spikre ned strukturen du vil at CV-en skal følge. 

Se over malen og tenk: hva er det første arbeidsgiver bør få vite om meg som medarbeider? 

Hvis du har relevant erfaring fra lignende stillinger bør arbeidserfaringene komme høyt opp. Noen av malene har også mulighet for en egen headline i tittelfeltet. Her bør du trekke frem noen av de aller viktigste kvalitetene for stillingen du søker på. CV-ens jobb er å huke tak i arbeidsgivers interesse, og sørge for at du kommer på intervju. En konkret headline som oppsummerer dine aller viktigste nøkkelkvalifikasjoner kan utgjøre forskjellen.

Da er det på tide å fylle inn din egen informasjon. Dette gjelder alle arbeidsforhold du har hatt med beskrivelser, personlig informasjon, utdanning, kurs, dataferdigheter og så videre, og så videre. 

Når dette er gjort har du satt opp din helt egen CV med en oversiktlig struktur og et godt design. Det krever litt jobb, men det å sette opp et solid utgangspunkt for CV-en vil øke dine sjanser til å lande drømmejobben.

Med eller uten mal så er det å skrive CV ingen enkel jobb. Hos CVGuru har vi levert CV-er og søknader til fornøyde kunder over hele landet. Sjansen er stor for at vi har vært borti din situasjon. Om du ønsker mer informasjon om hvordan CVGuru kan hjelpe deg ut i jobb ved hjelp av en skreddersydd og profesjonell CV, ta en titt på denne siden her for å se våre priser og hvordan det fungerer.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag.

Rull til toppen