Chat med oss!
cv-mal-cvguru

CV maler – 5 maler du kan bruke gratis

Hvorfor du bruke CV maler..: Lurer du på hva som skiller en god CV fra en dårlig CV? Er du i tvil om hva du skal ta med, og hva du skal sløyfe? Et vellykket prosjekt begynner i mange tilfeller med en klar plan. Det samme gjelder CVen din. Derfor kan det være lurt å begynne med å se seg rundt etter en mal. En god CV mal hjelper deg med å strukturere innholdet og sikrer at all relevant informasjon blir med.

En ryddig og informativ CV er et viktig utgangspunkt for å lykkes med jobbsøkingen. Sammen med søknaden danner den ofte hele grunnlaget for arbeidsgivers vurdering av deg som kandidat. Klarer du å presentere deg selv på en god måte? Da er du ett steg nærmere jobbintervjuet.

Les mer: Lage CV – slik starter du

3 CV maler til fri bruk

En god CV er avgjørende for å gi et godt inntrykk, og en god mal er utgangspunktet du trenger for å komme i gang. Spørsmålet som gjenstår da er: Hvordan ser en god CV mal ut? Her får du et lite innblikk i nettopp det, og tilgang til tre ulike maler du trygt kan laste ned og ta i bruk.

CV maler, eksempel nummer 1: Den tradisjonelle

cv-mal-cvguru

Denne malen har et rent og ryddig uttrykk, og passer for deg som liker det enkelt.

Nøkkelen til en god CV mal er først og fremst at den gir god oversikt. En tradisjonell mal som denne har den styrken at den er helt fri for forstyrrende elementer. Bruker du denne kan du være sikker på at innholdet – din erfaring og kompetanse – får den oppmerksomheten det fortjener.

Lastes ned her: CV-mal nummer 1 – Den tradisjonelle

CV maler, eksempel nummer 2: Den moderne

Denne malen er mye brukt av våre erfarne skribenter, og vår erfaring tilsier at den er godt likt og gir gode resultater.

Enkel, men gjennomført bruk av farge bidrar til å gjøre CVen din mer iøynefallende. Setningen under navnet ditt og avsnittet for oppsummering gir deg en fin mulighet til å presentere nøkkelkvalifikasjoner samlet. Å innlede CVen med dine mest relevante erfaringer og ferdigheter er lurt, fordi det lar deg bestemme hvor fokus skal ligge når den blir lest. Legg vekt på det som gir deg tyngde med tanke på stillingene du søker. Har du en mastergrad, lang erfaring eller gode språkkunnskaper som er særlig relevant for en stilling og kan komme til god nytte hos bedriften? Denne malen lar deg få det frem tidlig, og du fremstår raskt som en kvalifisert og interessant kandidat.

Fordelen med denne malen er at den er enkel å redigere, og med enkle grep lar deg styre hva du vil rette mest oppmerksomhet mot.

Lastes ned her: CV-mal nummer 2 – Den moderne

CV maler, eksempel nummer 3: Den fancy

cv-mal-cvguru

En todelt CV mal som denne blir mer og mer vanlig, og fordelen med en slik mal er at den lar deg samle all din erfaring på én A4-side. Kort fortalt: den er effektiv.

Denne malen krever at du legger litt ekstra innsats i innholdet, men belønning for strevet er en presis og gjennomarbeidet CV. Har du høyere utdanning? Da regnes ofte videregående skole som en forutsetning, og du kan med fordel sløyfe den. Har du vært teamleder i fire år? Da er ikke lenger vervet som elevrådsleder i 1999 like relevant. Det kan svi litt første gangen du tar bort eller slår sammen mange års erfaring, men ikke vær redd for å kutte. Rydd plass til det viktigste.

En CV av denne typen gir leseren rask oversikt, og du sitter igjen med et bevisst forhold til hva som er dine aller viktigste kvalifikasjoner. Det taper verken du eller arbeidsgiver på.

Malen er laget av Karrieresenteret ved UiO, og kan lastes ned her: CV-mal nummer 3 – Den fancy. (Karrieresenteret og CVGURU har ingen samarbeid med hverandre, og all credit går til de for denne malen!)

En god CV mal øker sjansen for at CVen din blir lest

Verdien i en god CV mal ligger i at den gir CVen din struktur. Den får en logisk oppbygning, og blir med ett enklere å forstå. Jo mer innsats som kreves for å forstå en tekst – jo større er sjansen for at leseren rett og slett ikke gidder. Derfor er det lurt å passe på at både søknad og CV er lett å lese.

Arbeidsgivers jobb med å få et overblikk over relevant erfaring blir enklere når CVens innhold er presentert på en hensiktsmessig måte. Ved å strukturere din CV på den måten som er gjort i de tre malene legger du til rette for nettopp dette. Du sørger for økt lesbarhet. Og du unngår å levere fra deg papirer som aldri blir vurdert.

Er du interessert i å lære mer om hvordan du lager en god CV? Ta kontakt med oss for å få oss til å lage papirer du kan bruke som et kvalitetssikret utgangspunkt i årene som kommer, eller gjør jobben selv. Da anbefaler vi deg å lese nøye gjennom disse artiklene før du går i gang:

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag.

Rull til toppen