Chat med oss!

Forstå dette FØR du skriver CV og søknad

Tenker du at det er slitsomt å utarbeide en gjennomarbeidet CV og søknad? Du er ikke alene. 

Det kan være lett å tenke at det ikke spiller så stor rolle hvordan dokumentene ser ut. At det er din erfaring som er den viktigste, ikke hvordan du fremstiller den. 

Når du søker en ny jobb så spiller din erfaring naturligvis en rolle i om du får jobben eller ikke, men hvordan du fremstiller din erfaring og dine positive egenskaper har også mye å si. 

I denne artikkelen går jeg nærmere inn på nettopp dette.

Vi ser det vi vil se

Tenk deg at du er i en bokhandel og ser etter en ny bok til nattbordet. Du har gjerne en favorittsjanger, og går derfor bort til der hvor bøkene innenfor din utvalgte sjanger er plassert. Alle skriker etter din oppmerksomhet, men du skal kun kjøpe en. Hvilken velger du? Mange av bøkene i reolen foran deg er gode bøker. De hadde alle gitt deg en god leseropplevelse, men sannsynligheten for at du velger en som ser spennende ut før du i hele tatt har lest så mye som et ord, er ganske stor. 

Du utelukker mange bøker, uten å tenke så mye over hvorfor du utelukker disse bøkene. Designet på bøkene, og ikke minst overskriften, kan ha mye å si for hvilke bøker som selger mest. 

Slik er det også med din søknad og din CV. De skal friste leseren til å plukke dem opp og de skal friste leseren til å lese videre. 

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Du bør lese min CV og søknad!

Ikke min altså. Eller, du kan selvsagt få lese min CV om du vil, men det jeg prøver å få frem er at dette er hva du bør fortelle deg selv. Dette er holdningen du skal ha. 

Sett deg i arbeidsgivers posisjon. Hva skal til for at arbeidsgiver skal ønske å lese dine dokumenter? 

Kun et raskt øyekast på dine søknadsdokumenter skal gi et godt inntrykk. Har du gitt et godt inntrykk før arbeidsgiver i det hele tatt har begynt å lese, må det kunne kalles en god start. Om arbeidsgiver kjeder seg mens han eller hun leser, eller mener at dine dokumenter ser rotete ut, risikerer du at de havner i nei bunken. 

Dette er enkelt og greit fordi vi mennesker har en litt urasjonell oppfatning av ulike ting. Vi kan se en mann i dress, og automatisk tenke at dette er en vellykket type. De som ansetter folk er intet unntak. En rotete CV eller en tunglest søknad kan gjøre at også du oppfattes som rotete, kjedelig, eller tildeles andre negative adjektiver.

CV og søknad er ditt førsteinntrykk

Det er ikke fristende å plukke opp en CV som ser rotete ut. Det samme gjelder boken i bokhandelen som selger lite fordi den har et kjedelig omslag. 

Din CV og søknad skal være så gode at arbeidsgiver ønsker å lese dem, og ikke minst nyter å lese dem.

Gi et solid førsteinntrykk med en god mal: CV-mal (gratis)

Jeg sier ikke at ingen arbeidsgivere vil lese din CV om den ikke er forseggjort, men det kan være de legger den fra seg for fort. 

Det er også en fare for at de sitter igjen med feil inntrykk, selv om du er kvalifisert til den utlyste stillingen. Mange stillinger stiller krav til gode formuleringsevner og god organiseringsevne. Din CV og søknad kan være med på å fremheve disse egenskapene. 

Derfor er din CV og søknad verdt å bruke tid på! Dokumentene skal være så bra at du føler deg stolt hver gang du sender disse dokumentene til en dertil egnet arbeidsgiver. Søker du på en ledig stilling over Internett er søknad og CV ofte din mulighet til å gi et godt førsteinntrykk. 

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Søk færre jobber, få flere intervjuer

Det kan være litt kjedelig å skrive CV og søknad, og det kan være tidkrevende. Samtidig har de fleste av oss travle liv, og det kan være vanskelig å finne tid. Men siden vi nå er inne på dette med tid.

Det kan være at du oppdager at det å bruke litt tid på å lage en god CV og en god søknad i dag vil spare deg for mye søknadsskriving i fremtiden. Søker du med gode papirer øker du dine muligheter til å bli innkalt til intervju, og du slipper å søke like mange jobber. 

Det er som å ta seg tid til å bytte vinterdekk på bilen i dag, slik at du slipper å vente på tauebilen i timesvis mens bilen ligger i grøfta i morgen. Kanskje ikke akkurat det samme, men i det minste handler mitt eksempel om å sløse med tid. Vinterdekkene sparer deg for å vente på tauebilen eller en barmhjertig samaritan med firehjulstrekk og tau. I dette eksempelet vet du at mangel på vinterdekk var skylden i ulykken. 

Om du ikke blir innkalt til jobbintervju så vet du ikke om dette skyldes din søknad eller CV, eller om andre kandidater var bedre kvalifisert. Ikke la dette være en mulighet. 

Eliminer muligheten for at du havner i nei bunken fordi du ikke brukte nok tid på din CV og søknad.

En CV og søknad for livet

En god CV kan spare deg for utforming av mange CV’er i fremtiden. Gjør det skikkelig en gang, så har du noe du kan bygge på resten av din karriere. Gode søknader kan også brukes flere ganger. Ikke ved at du kun bytter ut nøkkelord og sender søknaden av gårde, gjør for all del ikke det, men ved at du har utformet en god mal som kan gi deg inspirasjon neste gang du skal skrive søknad.

En CV bør også tilpasses til hver jobb du søker, men du trenger ikke endre hele oppsettet. Lykke til! 

Husk også at vi kan gjøre jobben for deg. Vi skriver daglig CVen og søknaden for jobbsøkere så de får intervjuet og jobben de så gjerne ønsker.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp
Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.