Chat med oss!
Hvilke CV vedlegg bør man inkludere?

Hvilke CV vedlegg bør man inkludere?

Du kan tenke på CV vedlegg som føtter på en stol. For å kunne stå trenger stolen flere bein, og det blir vanskelig å sitte på den hvis den har bare ett eller to. CV vedlegg fungerer på samme måte, i at de støtter opp ditt kandidatur som jobbsøker. Å legge ved riktige dokumenter er derfor en av de viktigste tingene du gjør når du søker jobb.

Det er også andre grunner til at du bør inkludere riktige CV-vedlegg:

  • Det vil gi rekrutterer mer informasjon om din relevante erfaring, utdanning, og kompetanse
  • Det vil bevise at du er kvalifisert for jobben
  • Det vil kommunisere til arbeidsgiver at du er nøye og organisert

CV vedlegg som bør være med

Så hvilke dokumenter er det egentlig som bør legges ved? Her kommer en komplett oversikt av hvilke CV vedlegg man bør inkludere når man søker jobb:

  • CV og søknad: Før du gjør noe annet bør du sørge for å bruke en CV mal for å skreddersy dokumenter til akkurat den stillingen du søker på. En god CV og søknad får frem hvorfor du ønsker å jobbe hos akkurat denne arbeidsgiveren, og hvorfor du er rett person for jobben.
  • Vitnemål, karakterutskrifter, og arbeidsattester: Hvem som helst kan si at de er utdannet elektroingeniør ved NTNU, men kun de med vitnemål og karakterutskrifter kan klare å bevise det. Det samme gjelder arbeidsattester. Slike dokumenter er med på å sikre at en eventuell ansettelse er basert på riktig informasjon.
  • Kursbevis og sertifiseringer: Disse hjelper deg med å fremheve de relevante kursene og sertifiseringene du har gjennomført. For noen jobber er dette viktigere enn andre. Når du søker stilling offshore bør du for eksempel ha grunnleggende sikkerhetskurs, og annet som er nødvendig for slike jobber.

Hvis du har med disse CV vedleggene, så gir du arbeidsgiver et godt grunnlag for å vurdere deg som kandidat.

CV vedlegg som ikke trenger å være med

Det finnes også CV vedlegg man ikke trenger å ha med. Grunnregelen her er at hvis de ikke tilfører noe positivt og relevant, så kan de utelates.

Søker du for eksempel på en jobb som elektriker, så er det ikke nødvendig å ta med eventuelle Coursera-kurs du har tatt om finans og markedsføring. Det er rett og slett ikke relevant for jobben – ihvertfall ikke nok til at det er verdt å legge det ved.

Ved å inkludere de relevante CV vedleggene – og kun de – så sikrer du forsyner rekrutterer eller arbeidsgiver med akkurat den informasjonen de trenger, og sparer dem for den de ikke trenger.

I hvilket format bør man sende CV vedlegg?

CV og søknad bør sendes i PDF, og andre vedlegg også, fordi PDF er det mest universelle formatet. Det er kompatibelt med alle typer enheter, og mister ikke formatering når filen åpnes. Som du kanskje har opplevd selv, så ser ikke alltid Word-dokumenter like ut for mottaker og deg selv. Dette skjer ofte fordi du for eksempel har brukt Word eller Google Docs, og de bruker motsatt program. PDF er altså det beste valget hvis du vil sende vedlegg via epost, eller du vil laste dem opp på nettet.

Å inkludere de riktige typene CV vedlegg er en av de mange tingene du kan gjøre for å hjelpe deg med å få drømmejobben. Det skiller deg ut fra andre søkere, får arbeidsgivers oppmerksomhet, og bidrar til å gi det beste førsteinntrykket du kan gi.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen