Chat med oss!
Eksempel på CV for 3 ulike bransjer

Eksempel på CV for 3 ulike bransjer – med enkle tips (2024)

Å få se et eksempel på CV er en av de beste tingene du kan gjøre for å sikre at du får med det som er viktig i din egen CV, slik at du kan selge deg inn effektivt til ansetterne og lande jobbintervjuet.

Siden 2016 har vi i CVGuru bistått mer enn 7,500 fornøyde kunder med å skreddersy CV-er som skiller seg ut fra de dusin- eller hundrevis av andre som er ute etter samme stilling. 

Vi har fått ekstra god erfaring med å bistå jobbsøkere i offshore-, IT- og HR-bransjen, og skal derfor dekke noen eksempler på CV fra disse feltene samt nevne viktige ting å huske på.

Hvis du jobber i en annen bransje vil jeg også forsikre deg om at det er mye å hente fra disse eksemplene, både når det gjelder hvilken CV-mal som kan passe for deg, men også når det kommer til innholdsmessige faktorer som setningsoppbygging og hvilken informasjon som bør inkluderes. 

Vi har skrevet for mange andre yrkesgrupper — inkludert leger, ingeniører og ledere — så du vil garantert kunne dra god nytte ut av tipsene i denne artikkelen, uavhengig av hvilket felt du jobber i.

Hvis du bare ønsker å få CV-en ferdig, uten å bruke masse tid og krefter på å sette deg inn i hvordan den bør lages, skreddersyr vi den gjerne for deg. 👇

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Eksempel på CV for offshorebransjen

I bildet ovenfor ser du et eksempel på CV for offshorebransjen. 

Disse er ofte svært enkle, med en tradisjonell mal som presenterer informasjonen på en kort og grei måte – noe som kommer godt med for ansetterne som mottar hundrevis av CV-er.

Viktig å huske på når du skriver offshore CV:

   • Inkluder både måneder og årstall for alle relevante arbeidsforhold, utdanninger og kurs. Dette er særdeles viktig fordi selskaper som Equinor etterspør det direkte, som vist på siden deres “Viktig informasjon om innhold i CV.” Denne henviser de jevnlig til i en rekke stillingsutlysninger.

   • Fremhev relevante kurs. Å sørge for at ansetterne ser de relevante kursene du har er helt sentralt. Jeg har hørt om flere personer som har fått jobb i offshorebransjen, ikke på grunn av at de har relevant erfaring, men rett og slett fordi de hadde tatt noen kurs som kreves i jobben.

   • List opp hvilke installasjoner, plattformer eller fartøy du har jobbet på. Hvis du skal ansette noen ville du vel selv ønsket å vite hvor de hadde jobbet? For store aktører som Equinor og Aker BP er det ikke nok å bare nevne selskapsnavn. Dette er en feil jeg ofte ser blir begått.

   • Nevn eventuelt beredskapsansvar du har hatt, og vektlegg HMS. Hvis det er én ting offshoreselskaper bryr seg mer om enn noe annet, så er det Helse, Miljø og Sikkerhet. Alexander Kielland-ulykken er et av de største skrekkeksemplene fra norsk oljehistorie, med 123 mennesker som omkom da boligplattformen kantret på Ekofiskfeltet i 1980. HMS, HMS, HMS. Vis tydelig at du bryr deg om det i arbeidshverdagen.

  Se også: Søker du stilling offshore? Slik får du jobben

  Eksempel på CV for IT-bransjen

  I bildet ovenfor ser du et eksempel på CV for IT-bransjen. 

  Du har kanskje møtt noen dataeksperter som ikke prater så mye? Vel, det samme gjelder som regel for CV-ene innen IT, da disse er blant de mer kortfattede jeg får inn fra kunder hos CVGuru.

  Viktig å huske på når du skriver CV for IT-bransjen:

    • Få med IT-ferdigheter. Dette sier seg litt selv hvis du jobber innen IT. Inkluder de mest aktuelle verktøyene, programmene og muligens programmeringsspråkene som brukes i jobbene du søker på, og fremhev eventuelt noen øverst under “Nøkkelkvalifikasjoner.”

    • Hold det kort og konkret. De fleste som jobber i IT-bransjen er vant til å finne raskeste vei til målet, for eksempel når de bistår kollegaer eller kunder med å løse et teknisk problem (“Har du prøvd å slå av og på PC-en?”). For CV-en hjelper det da også å raskt presentere de viktigste kvalifikasjonene, uten å skrive for mange ord.

    • Unngå for mange designmessige elementer. Farger og bilder passer best i mer kreative felt som ikke baserer seg på “harde data.”

   Les også: CV-eksempel med SUPERLETT steg-for-steg guide

   Eksempel på CV for HR-bransjen

   I bildet ovenfor ser du et eksempel på CV for HR, rekruttering og bemanning. 

   Dette er kanskje et ekstra godt CV-eksempel for enhver bransje, da det er både strukturert, det utfyller jevnt to sider, og det fremhever den mest relevante erfaringen og utdanningen. 

   CV-en har en fin symmetri, med 4 kulepunkter på hver side under “Nøkkelkvalifikasjoner,” 2 setninger under begge utdanningene, og en progressiv reduksjon i antall ord under arbeidsbeskrivelsene, basert på hva som er mest relevant.

   Viktig å huske på når du skriver CV for HR-bransjen:

     • Vektlegg erfaring med HR-relaterte oppgaver. Dette sier seg litt selv, men det er greit å nevne det likevel. Eksempler på erfaring det er fint å trekke frem kan være lønnsarbeid, rekruttering, og konflikthåndtering.

     • Vis at du også har teoretisk forståelse. Dette inkluderer blant annet strategi og organisasjonsteori, arbeids- og personaljus, og andre rammeverk som er grunnleggende for HR-arbeid.

     • Ikke gjør det for langt. HR er et felt som i stor grad sentrerer seg rundt kommunikasjon, koordinering og utarbeidelse av skriftlige dokumenter. Da er det også lett å “skrive seg bort,” kanskje fordi man er så trygg på selve skrivingen, og føler at alt av oppgaver, mindre prosjekter og ansvarsområder bør være med. Dette kan føre til at CV-en blir noe tung (selv for meg, som har skreddersydd CV-er for mer enn 750 fornøyde kunder slik som leger, ingeniører, kommunikasjonsrådgivere, og alt imellom). Rådet er derfor å fremheve aller mest relevant erfaring, utdanning og kunnskap ut ifra hva som etterspørres i stillingsannonsen.

    Så der har du det! Eksempel på CV for offshore-, IT-, og HR-bransjen, med høyst overførbare prinsipper til ethvert felt. 

    Føler du det blir litt mye å tenke på, bistår vi deg gjerne med å skreddersy en CV for deg og din bransje, slik at du sparer både tid og energi, og maksimerer sjansene for at du lander intervju til jobben du ønsker. 

    Du bestiller enkelt CV-hjelp ved å trykke på denne linken, så får du en profesjonell CV og eventuelt søknad innen 3 virkedager.

    Takk for at du leste artikkelen!

    Facebook anmeldelser
    5.0

    Klar for å starte i ny jobb?

    Vi hjelper deg med CVen og søknaden

    Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

    CVGuru CV Hjelp

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Skroll til toppen

    - FØR DU DRAR -

    Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

    Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.