Chat med oss!

Første uken i ny jobb – 5 ting du bør gjøre

FØRSTE UKEN I NY JOBB.  Hva skal du ha på deg? Hvordan blir de nye kollegene? Hva sier du når noen spør «hvem er du» og hva du skal jobbe med? Hvilke spørsmål har du på lur for tørrprat?

Du har sikkert tenkt på alt ovenfor og mye mer. Vi har i denne forbindelsen laget en liste over 5 ting du bør gjøre den første uken i ny jobb, slik at du får den beste starten overhode mulig.

5 ting du bør gjøre den første uken i ny jobb:

Første uken i ny jobb: 1. Vær nysgjerrig

Det er viktig å vise interesse tidlig. Skaff deg informasjon og kunnskap om den nye jobben din og om mulig også hvilken arbeidskultur som er der. En dyktig arbeidsgiver vil sørge for god oppfølging og veiledning for de nyansatte, men det betyr ikke at du skal la være å fortelle hva du trenger av opplæring.

Noen ønsker også å fremstå som mer kunnskapsrike enn det de er. De spør ikke og tror at de selv må finne løsningene for å tilfredsstille arbeidsgiver. Dermed blir det også vanskelig å innrømme at man ikke har nok erfaring til å løse oppgaven eller ikke skjønner hva man skal utføre. Dette blir i regelen raskt avslørt, så ikke skryt på deg mer enn du kan.

Første uken i ny jobb: 2. Si ja til «alt»

Dette kan tolkes begge veier. Du ønsker ikke å bli utnyttet, men samtidig er det spesielt i starten av et nytt arbeidsforhold særdeles viktig at du ikke sier nei til en eneste oppgave. (så langt det går..)

Si heller «ja, det ordner jeg», «ingen problem», «det får vi til», o.l. Dette viser at du både er interessert i å lære og samtidig ikke er redd for å faktisk gjøre noe. Vet du ikke hvordan du gjør det du er bedt om så bare spør om veiledning og hjelp – de vil sette pris på at du spør i stedet for å gjøre noe som ikke blir rett.

Husk også at du har to ører og en munn… det vil si at du bør lytte dobbelt så ofte som du prater. (noe vi alle har lett for å glemme i blant)

Første uken i ny jobb: 3. Sett deg inn i bedriftens planer og mål

Igjen. Vis interesse. Sett deg inn i bedriftens planer og mål der de er tilgjengelig. Den tryggeste veien til suksess er og blir hardt arbeid. Møt opp i tide, gjør ditt beste og vis omtanke for kollegene.

Anerkjenn videre alle ansattes kompetanse. Alle medarbeidere – fra rengjøringshjelp til øverst sjef – har kunnskaper og verdier du kan lære av. Vis alltid interesse for kollegene og vær åpen for deres erfaringer.

Første uken i ny jobb: 4. Ta initiativ

Den enkleste måten å bli godt likt og raskt integrert på den nye arbeidsplassen er ved å vise initiativ.

Alle de ansatte har allerede fulle dager og hundre ting de skal ha gjort fra før, dermed er det ikke alltid like lett å finne tid til en nyansatt som må læres opp.

Følg derfor med på hva du tror kan gjøres- og gjør det. Vask kjøkkenet, rydd i felleslandskapet og gå ut med søppelen. Dette er småting, men likevel gjør svært få det.

Det blir nemlig, uavhengig hvor du jobber, og uten noe tvil, tydelig lagt merke til hvem som alltid prøver å yte det lille ekstra. Å gjøre tingene nevnt ovenfor er en ufattelig enkel måte for deg å raskt bidra med noe og skape et godt inntrykk for deg selv.

Første uken i ny jobb: 5. Ikke vær den første som drar på slutten av dagen

OK. Vi forstår. Du har unger i barnehagen og foreldremøte du skal rekke. Noen ting er det vanskelig å flytte på, helt forståelig.

Alt vi dog sier er at et førsteinntrykk varer. (og lenge med det sagt…)

Prøv dermed så godt det lar seg gjøre, og særlig i den første tiden, og bli sett på en som ikke er arbeidssky.
Får du nemlig først ryktet for å være en som alltid kommer først og alltid drar sist fra jobb, og samtidig takker ja til alle oppgaver, vil ingen tvile på dine egenskaper til å få jobben gjort. Både nå og fremover.

Dette kombinert med at du er interessert i å lære, er positiv og samtidig at du tar initiativ selv — vil sørge for at du får en knakendes god tid på jobben og blomstrer stort.

Lykke til på ny jobb!

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

Skroll til toppen