Chat med oss!

Hull i CV-en? Dette gjør du

Mange av oss opplever å havne utenfor arbeidslivet i en periode av livet. Livet er uforutsigbart, og ufrivillig arbeidsledighet kan skje den beste. Uansett grunn – det er ingenting å skamme seg over. Et eller flere hull i CV-en er normalt, og fremtiden din trenger ikke å ta skade av det.

Et lite hull i CV-en – et hull på noen uker eller et par-tre måneder – er sjeldent et problem. En kort periode uten jobb, utdanning eller andre forpliktelser å vise til påvirker i liten grad hvordan den gjennomsnittlige arbeidsgiver leser og forholder seg til CV-en din.

Det er når hullet ditt blir merkbart stort, eller de små hullene blir mange, at utfordringene dukker opp. Opplever du at det kan være vanskelig å finne fotfeste i arbeidslivet fordi CV-en din forteller en annen historie enn du skulle ønske? Da er det deg vi har noen råd til i denne artikkelen.

Driver du å skriver CV men er litt usikker på hvordan det skal gjøres?

Vil du ha en perfekt CV som gir deg jobben du ønsker?

Da kan vi hjelpe:

Ta eierskap til livserfaringene dine

Har du vært uten arbeid lenge, kan veien tilbake føles tung og uoverkommelig. Kanskje har det gått flere år siden sist du mottok lønn, og kanskje har tiden tatt fra deg troen på at det finnes en plass for deg i arbeidslivet. Det kan være hardt arbeid å finne den, men det gjør det.

Et hull i CV-en kan skyldes så mye. Et vanskelig arbeidsmarked med varierende behov for ulike typer kompetanse kan gjøre nyutdannede til arbeidssøkere på heltid, og det kan ta lang tid å få napp. Av samme grunn blir andre mennesker overflødige og mister en jobb de kanskje har hatt i tjue år. Den omstillingen det er å vie all energi til å lete etter ny jobb kan bli krevende.

Kanskje er det rus som har gjort at du har havnet litt på sidelinjen. Kanskje er det annen sykdom som har gjort det for vanskelig å være i jobb. Veien tilbake til hverdagen etter en periode med fysisk eller psykisk sykdom er ikke nødvendigvis problemfri.

Felles for alle årsakene til hull i CV-en er at det har gitt deg verdifull livserfaring. Uansett om du har vært syk, mistet jobben eller bare tatt et skikkelig dårlig valg. Det har ikke gjort deg mindre verdt, og det har ikke rokket ved det faktum at du kan være en ressurs for noen. Ikke skam deg. Disse erfaringene er en del av livet ditt som har lært deg noe – ikke bare tatt fra deg noe.

Hull i CV-en krever fokus på overbevisning

Det skjuler seg som regel et realt menneske med drømmer, håp, kunnskap og engasjement bak en hullete CV også. Målet ditt er å formidle det til en arbeidsgiver som ikke kjenner deg.

Du skal få frem hvem du er, hva du kan bidra med og hvorfor det er trygt å ansette deg. En fin mal for CV kan ikke kompensere for dette kravet. Har du hull i CV-en som kan skape tvil hos arbeidsgiver, er det viktig at du legger inn den innsatsen som kreves for å overbevise bedriften om at du er verdt å satse på.

Det er alltid lurt å vise engasjement og gjøre det tydelig at man er motivert, men for deg med hull i CV-en er det ofte avgjørende. Ta personlig kontakt. La arbeidsgiver få høre stemmen din, bli bedre kjent med deg og danne seg et bilde av deg basert på mer enn litt mangelfulle papirer.

Gjør undersøkelser, og lær arbeidsgiver å kjenne, slik at interessen din fremstår som oppriktig. Vis at du er målrettet. Du vil tilbake til arbeidslivet. Du vil gjøre nytte for deg, og du har det som trengs for å bidra. Det krever mot, og det krever at du tror på deg selv, men det er nettopp det som er nødvendig for at andre skal overbevises om at du er verdt å tro på.

Refleksjon og ærlighet varer lengst

Er du arbeidssøker, er du i en konkurransesituasjon, men det er viktig å huske at menneskene som er involvert i en ansettelsesprosess er nettopp det; mennesker. Mennesker foretrekker å bli møtt med respekt. Det er lov å vinkle erfaringene dine positivt, men ikke lyv deg fremover i livet ditt. Ikke dekk over sannheten for å vinne frem.

Ikke bruk energi på å reparere noe som ikke er ødelagt. Noen typer hull i CV-en vitner om et liv som ikke bare har vært enkelt, men det er ingenting galt i å ha hatt det vanskelig. Du fortjener en klapp på skulderen for å ha kommet ut i andre enden.

Et ærlig og reflektert svar på hvorfor CV-en din har huller kan gi deg en fordel en løgn aldri har kunnet gi noen; det får deg til å fremstå som trygg og troverdig. Og en trygg og troverdig ansatt er gull verdt for enhver arbeidsgiver.

PS.

Ønsker du en CV som har sikret over 7.500 andre jobbsøkere i Norge jobben de ønsker?

Da kan vi hjelpe deg:

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp
Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.