Chat med oss!

Hvordan få jobb i krisetider

Selv i krisetider har bedrifter behov for flinke mennesker, og det er i disse koronatider rundt 25.000 ledige stillinger bare på Finn.no (tall hentet fra Finn.no Mars 2021). Men det kan kreve litt ekstra å skille seg ut i søknadsbunken, derfor har vi samlet våre beste tips og triks her.

1. Mange gjør den feilen at de søker på et hav av ulike stillinger, uten å tilpasse søknaden. Velg heller ut noen få stillinger du genuint er interessert i, og skreddersy CV og søknad mot disse. Gjør grundig research – ikke bare på hva jobben innebærer, men også hvilken personlighet bedriften leter etter. Søknaden din skal sette søkelys på hvordan både erfaringer og egenskaper matcher stillingen. Nettopp dette er vi spesialister på i CVGuru. Les mer i vår store CV- og søknadsguide.

2. Skriv åpne søknader mot bedrifter du virkelig ønsker å jobbe for, selv om de ikke har utlyste stillinger for øyeblikket. Kom med spesifikke eksempler på hvilken verdi du kan tilføre bedriften – dette er ekstra viktig i utfordrende tider. Sett deg inn i prosjekter og eventuelle kunder de jobber med, og trekk røde tråder til din egen erfaring. Identifiser deg også med bedriftens visjon og filosofi, og gi eksempler på hvordan du kan bidra til videre utvikling.  

3. Lær en ny ferdighet. Det finnes et fantastisk utvalg av ulike plattformer der du kan styrke kompetansen din og gjøre deg mer attraktiv på jobbmarkedet. For eksempel Google, Skillshare og Udemy  tilbyr en rekke bra sertifiseringer og kurs. Ved å holde deg oppdatert, viser du også at du er tilpasningsdyktig. Dette er en essensiell egenskap i vanskelige tider, og vil være en styrke sett fra arbeidsgivers ståsted. 

4. Bruk nettverket ditt, både det sosiale og digitale. Oppdater LinkedIn-profilen din, følg bedrifter du er interessert i og engasjer deg i forumer tilhørende din bransje. Kommenter, del og vær synlig. LinkedIn er et unikt verktøy for å komme i kontakt med mennesker som kan hjelpe deg på vei mot drømmejobben. I CVGuru utformer vi LinkedIn-profilen din, så du er sikker på at din digital profil er konkurransedyktig og reflekterer kompetansen din.

5. Om du kommer videre til intervju; vær forberedt! Gå gjennom bedriftens sosiale kanaler og nettside, og sett deg inn problemstillinger og muligheter. Under tider som dette, er det viktig å fokusere på hvordan du kan bidra til positiv endring. Vis at du er løsningsorientert, og kom gjerne med eksempler på andre utfordrende situasjoner eller prosjekter der du har spilt en viktig rolle. Vi tilbyr intervjutrening, så du er sikker på å gjøre et godt inntrykk i møte med arbeidsgiver.

6. Bytt bransje. I tider som dette kommer ofte våre mest kreative sider frem. Dersom det finnes få ledige stillinger innenfor din bransje, kan det være lurt å se på hvordan du kan utvikle deg innenfor et nytt felt. Vi tilbyr karriereveiledning der vi kartlegger egenskapene og kompetansen din, og ser på videre muligheter. 

7. Vær oppsøkende. I tøffe økonomiske tider ansetter ikke bedrifter like ofte, og det kreves derfor litt ekstra fra din side. Kontakt bedriften og spør om du kan komme inn og presentere deg på et uforpliktende møte. De fleste bedrifter er nysgjerrige på nye talenter, og i de fleste tilfeller vil du få et ja. Dersom du kontakter noen via LinkedIn, er det lov å være mer uformell. Finn en nøkkelperson i bedriften, og hør om de har lyst til å ta en kaffe og høre hva du kan bidra med.

8. Kontakt de riktige personene. I utfordrende tider som vi nå lever i, vil sjefer ofte ha lite tid til overs. Gjør research på bedriften og se om det er andre veier inn. Dersom du for eksempel søker innenfor markedsføring, kan det være en idé å kontakte en teamleder eller kreativ leder i stedet for sjefer eller HR-avdeling. 

9. Sist men ikke minst; prøv å være positiv! Nå når mange av oss tilbringer mye tid hjemme, kan dette være en tid for å få et pusterom og reflektere rundt hva du virkelig vil. Kanskje dette er en mulighet til å få gjort de prosjektene du aldri har hatt tid til, eller søke på jobben du alltid har drømt om.  

Avslutning

Vi i CVGuru har hjulpet tusenvis av jobbsøkere, og har god innsikt i jobbmarkedet. Våre engasjerte skribenter er oppdatert på hva bedrifter leter etter og hvordan du kan skille deg ut i søknadsbunken. Har du blitt påvirket av koronakrisen og trenger hjelp fra oss? Ta kontakt på live chat så hjelper vi deg. 

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

Skroll til toppen