Chat med oss!
10 intervjuspørsmål du GARANTERT får - og solide svar (2024)

10 intervjuspørsmål du GARANTERT får – og solide svar (2024)

Å bli stilt et intervjuspørsmål du ikke er forberedt på kan være en klein situasjon å komme borti.
 
Det øker også KOLOSSALT sannsynligheten for at ansetterne velger noen andre enn deg. Kjipt, men sånn er det bare.
 
For å demonstrere at det er DU som er rett for jobben er det avgjørende å gi intervjueren solide svar, for ikke å nevne en god magefølelse. Du vil jo tross alt ikke at de vrir seg innvendig når dere begge sitter der i pinlig stillhet mens du prøver å komme på hva du skal si.
 
Et godt førsteinntrykk kommer først og fremst ved at du øver deg på standard jobbintervju-spørsmål og forbereder konsise, relevante svar. Tenk at du står overfor en super sjanse til å vise bidraget du kan gjøre til arbeidsgiveren.
 
Sørg også for at du baker en rekke konkrete eksempler inn i svarene dine; noe som har som mål om å overbevise ansetteren om at du er den beste personen for jobben.
 
Det er ikke tvil om at forberedelse til jobbintervju er den beste veien til å lykkes. For å hjelpe deg med dette har vi her laget en liste med 10 intervjuspørsmål du spesielt bør øve deg på, inkludert forslag til hva du kan svare.
 

10 intervjuspørsmål du nesten alltid vil få

 

1. «Fortell meg om deg selv»

Hensikten med dette intervjuspørsmålet er å bryte isen. Et godt og kortfattet svar vil raskt få ansetterens oppmerksomhet og gjøre at du skiller deg ut fra andre kandidater som kan bli fristet til å fortelle sin livshistorie.
 
Gi en kort, konsis beskrivelse av hvem du er og viktige kvalifikasjoner, styrker og ferdigheter. Skreddersy ditt svar til rollen ved å erklære det viktigste du kan tilby arbeidsgiver, og du kan være sikker på at intervjueren vil ønske å høre mer om dette.
 
Dersom du har brukt en unik søknad fra oss for å komme til intervjuet, og i tillegg svarer godt på første spørsmål, har du allerede skilt deg ut fra mengden.
 

2. «Hvorfor ønsker du å jobbe her?»

Ved å stille dette spørsmålet prøver intervjueren å måle din entusiasme for rollen samt ditt kunnskapsnivå om selskapet.
 
Gi konkrete eksempler på ting som gjorde deg tiltrukket til selskapet og gjør rede for dine sterke sider, prestasjoner og ferdigheter, og hvordan disse passer til stillingsbeskrivelsen.
 

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp
 

3. «Hva er dine sterke sider?»

Intervjueren ønsker å vite hva du er spesielt god på og hvordan dette ville passe inn i rollen. Velg noen av dine mest vesentlige styrker som kreves for rollen og gi eksempler på prestasjoner.
 
Styrker kan inkludere evnen til å lære fort, arbeide under press, gjøre flere ting på en gang, samarbeide med andre eller jobbe selvstendig.
 

4. «Hva er dine største svakheter?»

Dette er et intervjuspørsmål som hjelper ansetteren med å måle din selvbevissthet.
 
Og vi har alle svakheter, så ikke si at du ikke har noen!
 
Unngå å bruke ordet «svakhet» og i stedet snakke om et «område for forbedring» som ikke er avgjørende for jobben, eller angi en «utfordring» som du arbeider for å overvinne.
 
Ved å demonstrere en vilje til å utvikle deg selv og møte utfordringer, kan du gjøre dette til et positivt svar.
 
Se også: Jobbintervju – 10 ting du *aldri* må gjøre i et intervju
 

5. «Hva har dine prestasjoner vært til dags dato?»

Intervjueren ønsker å vite om du er en «high achiever» og finne ut hvordan dine prestasjoner vil være gunstige for dem.
 
Velg en eller to av dine siste prestasjoner som er direkte knyttet til jobben som tilbys. Identifiser situasjoner, handlinger du tok, ferdigheter du brukte, og positive resultater du skapte. Kvantifiser fordelene der det er mulig og vis dem hvordan du kan ta med det du har lært til den nye rollen.
 

6. «Hva er den vanskeligste situasjonen du har kommet over på jobb?»

Intervjueren forsøker å finne ut din definisjon av «vanskelig» og om du kan vise en logisk tilnærming til problemløsning.
 
Velg en tøff arbeidssituasjon som ikke var forårsaket av deg. Forklar hvordan du tok tak i problemet, inkludert de handlingene du tok og løsningen du brukte for å overvinne problemet.
 
Når du svarer, gi inntrykk av at du tar tilbakeslag og frustrasjoner på strak arm, som en del av jobben.
 

7. «Hva likte/mislikte du mest i din forrige rolle?»

Med intervjuspørsmålet forsøker ansetteren å finne ut hva som er dine interesser, og om jobben som tilbys inneholder elementer du misliker.
 
Fokuser på hva du likte spesielt godt i den siste rollen og hva du lærte av det, og trekk paralleller til den nye rollen.
 
Når du forteller om hva du mislikte, vær bevisst på å ikke kritisere din siste arbeidsgiver. Velg et eksempel som ikke reflekterer dine ferdigheter (for eksempel bedriftsstørrelse) eller som avslører en positiv egenskap (at du misliker langvarige beslutningsprosesser, for eksempel).
 

8. «Hvorfor ønsker du å forlate din nåværende arbeidsgiver?»

Denne bør være grei. Gi en positiv refleksjon av din nåværende arbeidsgiver, og si at du er på jakt etter mer utfordringer, ansvar, erfaring og miljøforandring.
 
Forklar hvordan din nåværende rolle ikke lenger kan gi deg disse tingene, men hvordan du tror den nye rollen vil gi deg en mulighet til å vokse og la deg utnytte dine styrker og egenskaper.
 

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp
 

9. «Hva er dine mål for fremtiden?»

En jobbsøker med mål er attraktivt, så et slikt intervjuspørsmål har som hensikt å finne ut hvilke ambisjoner du har, og om du har planlagt din karriere.
 
Her stilles det også spørsmål om ditt engasjement, men unngå tomme svar som «Jeg ønsker å jobbe i din bedrift.» I stedet bør du beskrive målet ditt, og si at du ønsker å fortsette å vokse, lære, tilføre verdi og ta på deg nye oppgaver i fremtiden, som bygger på rollen du søker på.
 
Du bør også prøve å holde det konkret. La oss for eksempel si at du er i et intervju for å bli en eiendomsmegler, da kan målene dine være at du ønsker å selge X boliger hvert år.
 

10. «Hvordan arbeider du under press?»

Intervjueren ønsker å se at du kan holde et kaldt hode under vanskelige forhold, at du har evnen til å løse problemer. 
 
Gi et eksempel på en stressende situasjon (ikke forårsaket av deg), og hvordan du håndterte dette.
 
Beskriv sammenhengen, hvordan du tilnærmet deg situasjonen, de handlingene du tok og det positive resultatet. Demonstrer hvordan du holdt deg rolig, hadde full kontroll og fikk jobben gjort.
 

Andre intervjuspørsmål du kan få:

Selv om listen med vanlige intervjuspørsmål overfor vil gjøre deg godt forberedt, bør du også vite at det er mange andre ting ansetterne kanskje vil vite om. Noen flere eksempler finner du nedenfor: 

  • Fortell meg om et vellykket gruppeprosjekt som du har vært involvert i. Hva var din rolle og hva gjorde det til en suksess?
  • Hva liker du med denne bransjen?
  • Gi meg et eksempel på når arbeidet ditt ble kritisert. Hvordan responderte du da?
  • Gi meg et eksempel på når du ikke har kommet overens med kolleger eller sjefer. Hva gjorde du?
  • Foretrekker du å jobbe alene eller i en gruppe? Hvorfor?
  • Hva leter du etter i et selskap?
  • Hvordan måler du din egen ytelse?
  • Hva slags press har du støtt på i jobben?
  • Er du en selv-starter? Gi meg eksempler som illustrerer dette.
  • Hva kan du bidra med i denne organisasjonen?

Så der har du det! En rekke intervjuspørsmål som du gjerne kan øve deg å gi gode svar på, slik at du stiller ekstra bra forberedt.

PS. 

Vi tilbyr intervjutrening over telefon (30-40 min) ved forespørsel. Da vil vi gå gjennom spørsmål vi tror du i din bransje spesifikt vil få, hva du kan svare, ting du ev. lurer på, mm.

Eventuelt har vi også et par nyttige dokumenter til kr 99 per stk som kan hjelpe deg:

  • 26 spørsmål som ofte blir stilt på norske jobbintervjuer – og hva du kan svare
  • Intervjutrening med 13 ofte stilte spørsmål + 5 eksempler på spørsmål med STAR-metoden

Ta kontakt via live chat (rødt ikon nede i høyre hjørnet) for mer informasjon og eventuell bestilling av dette.

P.P.S. Skulle det ikke gå veien denne gangen, så bistår vi deg gjerne med å lande flere jobbintervjuer ved å skreddersy en profesjonell CV og søknad som skiller deg ut blant andre jobbsøkere. Les mer om dette her: https://cvguru.no/tjenester

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
CVGuru Norge

- TILBUD TIL DEG -

Ønsker du et jobbtilbud?

Vi samarbeider med rekrutteringsbyråer som aktivt ser etter kandidater på vegne av tusenvis av norske bedrifter.

Øk sjansen for å lande jobben raskere ved å fylle ut skjemaet nedenfor og laste opp din CV. Deretter forsøker vi å finne en god match til deg.