Chat med oss!
Jobbintervju-spørsmål og svar - disse MÅ du vite om (2024)

Jobbintervju-spørsmål og svar – disse MÅ du vite om (2024)

Har du blitt innkalt til jobbintervju? Gratulerer! Nå, ville det ikke vært superkjipt å gå glipp av sjansen på ny jobb fordi du ikke var forberedt på standard jobbintervju-spørsmål, og svar fantes som kanskje kunne landet denne muligheten?

Jo, jeg er helt enig.

Jobbintervjuer kan være en skummel opplevelse for mange jobbsøkere. En av de største bekymringene går ut på hvordan man skal klare å møte intervjuspørsmål som ansetterne ofte stiller.

Hvert ord teller, ikke sant?

Derfor er det ekstra viktig å gjøre grundig forberedelse til jobbintervju. ETT feil svar kan nemlig føre til at ansetterne velger noen andre fremfor deg.

Au da.

Heldigvis har du et hemmelig våpen. Ja, du har vært så heldig å komme over denne artikkelen som er skreddersydd for å hjelpe deg med å naile intervjuet og vise dem hva du er god for.

Så la oss ta en gjennomgang av noen standard jobbintervju-spørsmål og svar som sikrer at du er maksimalt forberedt til intervjuet.

7 jobbintervju-spørsmål, og svar ansetterne vil høre

7 jobbintervju-spørsmål, og svar ansetterne vil høre

Her kommer et sett med jobbintervju-spørsmål som dukker opp i nesten alle intervjuer, og eksempler på hvordan du kan svare for å overbevise ansetterne om at du er rett person for jobben.

1. Fortell meg om deg selv

Hensikten med dette spørsmålet er å skaffe oversikt over bakgrunnen din og se hvordan du presenterer deg selv. Da er det smart å øve deg på å gi et kort, engasjerende sammendrag av erfaringen din, samt fremheve viktige prestasjoner og evner som er relevante for rollen.

Eksempel på svar:  «Jeg har over fem års erfaring innen digital markedsføring, og har blitt spesielt stødig på SEO, innholdsmarkedsføring og SoMe-styring. I min siste jobb ledet jeg et team som økte omsetningen vår med 30% på ett år, blant annet gjennom strategisk innhold og en leserorientert tilnærming til arbeidet. Dette mener jeg vil komme godt for å sikre sterke resultater hos dere også.”

2. Hvorfor vil du jobbe her?

Når et selskap vurderer å ansette deg, vil de naturligvis vite om du er motivert. De ønsker jo ikke å ta inn noen som slutter et par måneder etterpå fordi de ikke liker jobben.

Dette jobbintervju-spørsmålet stilles også for å finne ut om du har gjort hjemmeleksene dine og forstår hva selskapets mål og visjon er. Hvis du ikke vet dette, hvordan skal du klare å overbevise dem om hvorfor du ønsker å jobbe hos akkurat DEM?

Her vil det være klokt å vise at du har undersøkt selskapet på forhånd, og forklare hvordan dine egne mål og verdier stemmer overens med deres visjon og kultur.

Eksempel på svar: «Jeg har alltid hatt stor respekt for innsatsen dere gjør innen bærekraft, samtidig som at dere skaper solide resultater forretningsmessig. Dette samsvarer bra med min egen innstilling om å gjøre god bedrift, og samtidig ikke la det gå ut over miljøet. Derfor ville det vært artig å bidra til prosjektene deres, og jeg ser for meg å kunne passe godt inn i SELSKAPSNAVN.»

3. Hva er dine styrker og svakheter?

Dette er nok et av de vanskeligere jobbintervju-spørsmålene å svare på, og tanken er å vurdere hvor selvbevisst og reflektert du er.

Mitt beste råd her er å være ærlig, men diplomatisk. Nevn en genuin styrke som er relevant for jobben, og en svakhet som ikke er en “deal breaker,” samtidig som at du forklarer hvordan du jobber med å forbedre den – eller eventuelt, hvordan den faktisk kan ses på som en styrke.

Eksempel på svar: «En av mine styrker er å styre flere prosjekter samtidig, uten at det går utover kvaliteten. Dette har særlig vært nyttig i jobben jeg har nå, hvor jeg har ansvar for flere kampanjer samtidig. Når det gjelder min svakhet, så er det nok at jeg ikke er så komfortabel med å holde presentasjoner. Jeg jobber derimot med å bli tryggere på dette ved å gjøre mer av det når det er aktuelt.»

4. Kan du beskrive en utfordring du har møtt på jobben og hvordan du overkom den?

4. Kan du beskrive en utfordring du har møtt på jobben og hvordan du overkom den?

Her ser vi enda et eksempel på et spørsmål som mange synes det er vanskelig å svare på. Formålet med det er å forstå om du har stå-på-vilje og er dyktig på å finne løsninger når ting dukker opp. 

En intervjutrening-kunde av meg fikk blant annet en variant av dette spørsmålet fra Equinor, som forberedelse på forhånd av intervjuet. De fokuserte særlig på hvilke HMS-risikoer kandidaten møtte på og hvordan han konkret håndterte dem. 

Hvis du lurer på hvordan det gikk, så landet han jobben.

Rådet her er å bruke STAR-metoden (Situasjon, Task/Oppgave, Action/Handling, Resultat) for å strukturere svaret ditt, med fokus på et spesifikt eksempel.

Eksempel på svar: «I min forrige jobb så vi at kundetilfredsheten falt betraktelig på grunn av en ny programvare vi hadde innført. Som prosjektleder var det mitt ansvar å ta tak i problemet. Jeg organiserte en rekke workshops for å samle tilbakemeldinger fra brukere, og jobbet tett sammen med IT-teamet for å innføre nødvendige endringer. Som resultat økte kundetilfredsheten med 20% i løpet av tre måneder.”

5. Hvor ser du deg selv om fem år?

Igjen ser vi et jobbintervju-spørsmål som stilles for å finne ut hvor motivert du er for jobben, i tillegg til hvilke karriereambisjoner du har. En smart strategi er da å matche målene du fremhever med mulighetene som finnes i selskapet, og å vise at du er opptatt av å vokse og utvikle deg på sikt. 

For en arbeidsgiver er det musikk for deres ører når noen viser genuint engasjement for å være en ressursperson for selskapet.

Eksempel på svar: «Om fem år ser jeg for meg å kunne ha en seniorrolle hos dere, da jeg er veldig glad i å lede team og drive prosjekter fremover. Jeg er alltid sulten etter å ta på meg mer ansvar for å fortsette å utvikle meg på jobb, spesielt innen strategisk planlegging og ledelse.»

6. Hvorfor skal vi ansette deg?

Nå kommer vi til et spørsmål som kan være en “game-changer,” avhengig av hvor godt du klarer å svare på det. Ansetterne ønsker nemlig å forstå hvilken unik verdi akkurat DU kan tilføre teamet. 

En kort og konkret oppsummering av dine ALLER VIKTIGSTE kvalifikasjoner, erfaringer og egenskaper vil kunne treffe godt her.

Eksempel på svar: «Det aller viktigste jeg kan tilføre selskapet deres er nok kombinasjonen jeg har av teknisk og faglig kompetanse. Jeg har både omfattende erfaring med å utarbeide digitale markedsføringsstrategier – samt dokumenterte resultater å vise til – og et solid teoretisk grunnlag som følge av bachelorgraden min innen faget. Dermed forstår jeg både helhetsbildet, i tillegg til at jeg er stødig på å styre prosjekter på detaljnivå.»

7. Hvordan takler du stress og press?

Stress og press er en naturlig del av de fleste arbeidsplasser, i hvert fall til tider. Det gir derfor mening at arbeidsgiveren vil vite om du evner å være effektiv og gjøre det du skal, selv om det er mye som foregår og du føler deg stresset.

Det verste du kan svare her er “dårlig.” En god nummer to (på dårlig svar-listen) er “bra,” uten å utdype nærmere. 

Hvis du derimot forklarer hva du konkret gjør eller sier til deg selv for å håndtere stress, og gir et eksempel på hvordan du har overvunnet en presset situasjon tidligere, ja da begynner vi å nærme oss noe.

Eksempel på svar: «Jeg håndterer stress ved å fokusere på hva som skal gjøres, og å prioritere hva som er viktigst. Det hjelper meg blant annet å bryte ned store prosjekter i mindre, gjennomførbare trinn. I min siste jobb var det for eksempel ekstra travelt rundt juletider, med masser av innhold og kampanjer som måtte forberedes. Da satte jeg opp realistiske tidsfrister og sjekket jevnlig status med teamet mitt for å sikre at vi holdt oss på rett spor.”

Og dett var dett! 7 vanlige jobbintervju-spørsmål og svar som hjelper deg med å stille forberedt.

Føler du fortsatt at du trenger mer trening for å naile intervjuet? Hvis så er vi klar for å bistå deg med intervjutrening. Gjerne ta kontakt med oss på chat, telefon eller epost om du ønsker å prate med noen på forhånd. Ellers er det bare å bestille intervjutrening her.

Uansett hva du velger å gjøre, husk at hvert spørsmål gir deg en mulighet til å fremheve erfaringen, egenskapene og kompetansen du kan bidra med på den nye arbeidsplassen.

Øv deg, ha troen, og møt opp på intervjuet med en positiv og fremoverlent holdning. 

Lykke til!

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.