Chat med oss!
Jobbsøking: Tips for å lykkes med jobbjakten (2024)

Jobbsøking: Tips for å lykkes med jobbjakten (2024)

For å hjelpe deg med å lykkes med jobbjakten har vi i denne artikkelen samlet våre beste jobbsøking tips.

Januar har såvidt rukket å komme i gang, og det er høytid for nyttårsforsetter.

Kanskje er du en av dem som kickstarter det nye året med et løfte til deg selv om å bli et nytt og bedre menneske? Det er mye motivasjon i følelsen av å få muligheten til å starte på nytt.

Uansett om du har søkt jobb en stund og bare har mistet litt motet, eller om du ikke har drevet med jobbsøking før, gir vi deg her noen råd for hvordan du kan få en god start på jobbjakten.

Jobbsøking tips #1: Få orden på jobbsøkerpapirene dine

Vårt første jobbsøking tips er å ha kontroll på hvordan du skriver en god CV og en jobbsøknad som treffer.

Begynn med det viktigste først. Få orden på papirene. Lær deg det du trenger å vite for å kunne gi deg selv et best mulig utgangspunkt for å lykkes.

La gjerne noen gi tilbakemelding på det du skriver. Man kan lære mye av å se seg selv med andres øyne.

Anbefalt for deg: CV-eksempel med SUPERLETT steg-for-steg guide

Skaff deg den kunnskapen og den hjelpen du trenger for å bli trygg på papirene du leverer fra deg, og gjør det før du begir deg ut på aktiv jobbsøking. Slik unngår du å hale ut tiden det tar før du får napp, kun fordi du ikke når frem med det du vil formidle.

Gjerne se denne artikkelen også: Slik skriver du en jobbsøknad (med eksempler og maler)

Velformulerte og presise jobbsøkerpapirer er gull verdt, nettopp fordi de øker sjansen for at du vekker interesse. Bruk tid på å få orden på språket, strukturen og innholdet i din CV og søknad, så kommuniserer du dine styrker så mye mer effektivt enn om du lar være.

Du kan også spare deg bryet og la fagfolk skrive CV-en og søknaden din for deg:

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Jobbsøking tips #2: Effektiv jobbjakt krever at du holder deg oppdatert

Å skrive CV og søknad er ikke noe man gjør én gang i livet, for så å bruke de samme papirene om igjen til den dagen man går av med pensjon. Krav og forventninger til jobbsøkerpapirer er, i likhet med alt annet, i kontinuerlig endring.

Det samme gjelder resten av jobbsøkingsprosessen. Er det mange år siden sist du søkte jobb? Da er sannsynligheten stor for at mye har forandret seg, spesielt med tanke på hvor du finner de aller mest spennende og aktuelle jobbmulighetene. I dag finner mange sin fremtidige arbeidsplass via sosiale medier, og det lønner seg å henge med i svingene.

Ikke vær der du pleide å være. Vær tilstede der de potensielle arbeidsgiverne er. Ikke gjør alt på samme måte som du en gang gjorde. Ikke uten å forsikre deg om at det er slik det fortsatt bør gjøres. Å holde seg oppdatert på hva det innebærer å være en målrettet jobbsøker er viktig for å kunne komme raskest mulig i mål med jobbsøkingen.

Jobbsøking tips #3: Forplikt deg til å ta jakten på alvor

Vårt jobbsøking tips nummer 3 er at du får ingen drømmejobb av å tenke på at du burde ha søkt. Ta jobbsøkingen like alvorlig som du ville tatt en jobb.

Sett deg overkommelige mål og gjør avtaler med deg selv. Ikke tillat deg selv å sluntre unna en dag, bare fordi motivasjonen ikke er der. Å gjøre litt er alltid bedre enn å gjøre ingenting. Et lite skritt fremover er bedre enn å bli stående på stedet hvil.

Virker det håpløst, eller synes du det er vanskelig? Begynn med noe som ikke krever så mye, og som ikke er så utfordrende. Forplikt deg til å skrive et par setninger på jobbsøknaden, eller lete frem et par aktuelle stillinger de dagene du sliter mest med motivasjonen.

En liten innsats om dagen blir stor med tiden, og det lønner seg å gjøre litt fremfor å skyve det tyngste foran seg. Å søke jobb kan være både demotiverende, kjedelig og vanskelig. Målet som venter i andre enden vil likevel alltid være verdt det om det er ny jobb du ønsker deg.

Jobbsøking tips #4: Tenk kvalitet fremfor kvantitet når du søker jobb

Det handler ikke om å søke flest mulig jobber.

Nå, det er ingenting i veien med å søke aktivt på mange stillinger. Faller du for den fristelsen det er å klippe og lime i egne søknader og sende de samme ordene til mange, er det likevel på tide å spole litt tilbake.

Noe av det viktigste du gjør når du skriver søknader er å tilpasse. Bruk tid på å undersøke og bli kjent med arbeidsgiverne du søker hos. Vis at du forstår hva de leter etter, og vær nøye med å fremheve hvordan du kan gjøre nytte for deg. Ikke fyll søknaden ene og alene med en tale om hvem du er. Fyll den med ord om hvem du kan være for dem.

Dette var altså noen av våre beste jobbsøking tips for deg som er på jobbjakt.

Om du velger å skrive CV og søknad selv eller få hjelp av oss er opp til deg. Uansett må du ha lykke til nå!

Se gjerne: Skrive en god søknad? Unngå disse feilene

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.