Chat med oss!
Karrieretips: 10 tips for å sette fart på karrieren (2024)

Karrieretips: 10 tips for å sette fart på karrieren (2024)

Her har vi samlet 10 karrieretips som kan være nyttige for deg som er på jakt etter nye muligheter eller et etterlengtet karriereløft.

Å skaffe seg den karrieren man drømmer om krever ofte hardt arbeid. Iblant har man flaks, men i de fleste tilfeller er det utholdenhet, tålmodighet og evnen til å takle motgang som ligger bak en vellykket karriere.

Suksess kommer ikke av seg selv. Du må vite hvor du vil, og du må være villig til å legge ned innsats om du skal nå langt i arbeidslivet.

Er du nyutdannet eller under utdanning vil det for eksempel lønne seg å skaffe sommerjobb for å få en kickstart. Er du usikker på om du bør bytte jobb eller ikke er det kanskje lurt å reflektere litt over ønskene dine for fremtiden.

Og hvis du rett og slett vil gjøre det meste ut av jobben din der du er nå, ja da har du kommet til rett sted! Her går vi nemlig gjennom noen av våre beste karrieretips for deg som vil maksimere karrierekapitalen du yter på din nåværende arbeidsplass.

Karrieretips 1: Vær bevisst på hvilket inntrykk du gir omgivelsene dine

Mennesker liker mennesker som er positive. Ikke undervurder verdien i det å være hyggelig mot menneskene du møter. Det er viktig å være målrettet, men ikke la ambisjonene dine stå i veien for medmenneskelighet og omsorg.

Det er ikke alltid nok å være flink. Å bygge en solid karriere krever også at du tar vare på menneskene rundt deg og gir et positivt inntrykk.

Karrieretips 2: Gi ros til dem som fortjener det

Du har mest sannsynlig flinke mennesker rundt deg, og flinke mennesker fortjener å høre at de er flinke. Det innebærer ikke å skryte uhemmet av menneskene du har rundt deg, men i mange tilfeller lar vi det negative slippe ut mens vi tar det positive for gitt.

Vær konstruktiv i din feedback til menneskene du arbeider med, men la dem få vite det når de har gjort en god jobb.

karrieretips
Å klatre opp karrierestigen krever evnen til å samarbeide, og godt samarbeid krever at du behandler dine kolleger og medarbeidere med respekt.

Karrieretips 3: Ikke ha fokus på å være bedre enn de andre

Jobb med å bli flink om du vil nå langt, men det å være flinkere enn de andre kan ikke være det viktigste.

En god leder er ikke en leder som alltid vet best og har alle svarene klare. En god leder respekterer og drar nytte av andre menneskers erfaring og kompetanse. Derfor er det å bruke mer tid på å lære av andre enn på å bevise at man er bedre enn dem et viktig karrieretips.

Karrieretips 4: Ikke vær redd for å ta sjanser

Å ta sjanser er avgjørende for å lykkes. Alle har trådd feil en gang, og det å lære av sine feil er en viktig kilde til fremgang. Skal man nå langt, må man være villig til å forholde seg til risiko. Et nyttig karrieretips er å ikke la frykten for at noe ikke skal gå som planlagt stoppe deg fra å prøve.

Karrieretips 5: Gjør deg selv synlig ved å bidra med det lille ekstra

Dette er nok et av våre sterkeste karrieretips.

For å kunne komme dit du vil må du bli lagt merke til, og for å bli lagt merke til må du finne en måte å skille deg ut på.

Strekker du deg litt lenger for å utføre oppgavene du får, eller tilbyr din hjelp der hvor du ser at det melder seg et behov, så vil mennesker rundt deg få øye på deg og det du gjør.

Vær frempå. Sjansen øker for at noen skal se potensialet ditt og hjelpe deg fremover.

Karrieretips 6: Innrøm feilene dine og ta ansvar for dem

Å gjøre feil er ikke forbeholdt de uambisiøse. Har du gjort en feilvurdering eller tatt et galt valg? Tråkket på noen tær? Vær ydmyk, og vær ærlig om det.

Det verste du kan gjøre er å legge skylden et sted hvor den ikke hører hjemme, eller forsøke å glatte over det som har skjedd. Når skaden først har skjedd, er du nødt til å ta ansvar og håndtere konsekvensene av ditt eget feiltrinn.

Karrieretips 7: Søk kunnskap

karrieretips
Å oppsøke mennesker og miljøer man kan lære av er viktig når målet er å bygge en karriere

De fleste fagfelter er i stadig utvikling, og det er du også nødt til å være. Et mål om kontinuerlig kompetanseutvikling ligger til grunn for at du skal kunne skaffe deg en levedyktig karriere.

Søk kunnskap. Still spørsmål når du er i tvil, diskuter med mennesker som kan mer enn deg og gjør en innsats for å komme videre når du står fast.

Anbefalt lesning: Ha fokus på dette om du vil bygge en sterkere CV

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Karrieretips 8: Vær åpen for konstruktiv kritikk

Uten tilbakemeldinger fra andre skal det godt gjøres å bli bedre. Et viktig karrieretips er derfor å bli bevisst på og jobbe med hvordan du håndterer kritikk.

Karrieretips 9: Bygg opp og ivareta nettverket ditt

Dette med å bygge opp et nettverk er et karrieretips du ikke kommer utenom.

En karriere blir ikke bygget på én dag, og den blir heller ikke til i et vakuum. Det er menneskene rundt deg, de som åpner dører, løfter deg frem og gir deg både nødvendig kritikk og god omtale, som betyr aller mest når du skal skape deg en karriere.

Nettverksbygging er en kontinuerlig prosess, og det er viktig å ikke ta nettverket ditt for gitt. Du må ta vare på det, og du må være bevisst på å både gi og ta. Hos Karrierestart kan du lese mer om hvordan du kan bygge og opprettholde et godt nettverk.

Karrieretips 10: La god kommunikasjon stå i høysetet

I løpet av din karriere vil du møte mange mennesker, og du kan være sikker på at noen av dem vil være vanskeligere enn andre å komme godt overens med.

God og effektiv mellommenneskelig kommunikasjon krever at du lærer deg hvordan du skal håndtere ulike mennesketyper, og at du forstår hvordan du skal gå ulike krav og forventninger i møte.

Håper at noen av våre karrieretips ga deg noen tanker for hvordan DU kan gjøre det meste ut av din tid på jobb!

Husk at hvis du er på utkikk etter nye utfordringer et annet sted, så er vi her for å gi deg hjelp med å skrive en profesjonell CV og søknad.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.