Chat med oss!
Lei av jobben ? Dette er 3 ting du bør gjøre raskt (2024)

Lei av jobben ? Dette er 3 ting du bør gjøre raskt (2024)

Vi er på jobb godt over 40 timer i uken, og hvis man er lei av jobben sin går det (ikke overraskende) gjerne ut over livskvaliteten. Det kan til og med være vanskelig å innrømme for seg selv at man er lei av jobben.

Konsekvensene av en slik erkjennelse kan potensielt lede til en stor livsendring. Men selv om man er heldig nok til å kunne bytte jobb relativt snart, er det ikke alltid lurt å kaste seg ut i noe såpass stort uten å tenke godt over det.

Å bytte jobb er heller ikke alltid nødvendig hvis man klarer å analysere situasjonen og finne en måte å forbedre den på.

Lyst på ny jobb?

Skill deg ut i bunken og bli raskere innkalt til intervjuer ved hjelp av en unik CV og søknad: 

Dette bør du gjøre om du er lei av jobben din:

Steg 1 om du er lei av jobben – finn ut hvorfor du er lei

Uansett om du er i posisjon til å bytte jobb eller ikke, er det første steget å finne ut akkurat hva du er lei av før du bestemmer deg for noe som helst.

Noen ting er selvsagt enklere å fikse på enn andre. Hvis du er lei av noen av oppgavene dine, kan du prøve å delegere de til andre eller endre måten du utfører oppgavene på. Noen ganger er det bare hjernen din som er altfor vant til en rutine og som trenger en forandring.

Hvis du derimot finner ut at problemet ligger hos noen av kollegaene dine, kan det være vanskeligere å finne en løsning på det.

Hvis du ikke er av typen som liker å konfrontere folk, kan veien til en problemfri hverdag bli lang. Likevel er kommunikasjon viktig, for man løser ingenting ved å være misfornøyd i skjul.

Et generelt tips er være forberedt når man snakker med vedkommende og være konkret når du tar opp det du er misfornøyd med.

En annen mulig grunn til at du er lei av jobben, kan være at du har sluttet å vokse i stillingen din. Det kan være lett å glemme at en karriere, uansett hvor ambisiøs, trenger å bevege seg oppover.

Løsningen kan være relativt enkelt. Snakk med din nærmeste leder og hør om muligheter for å påta deg nye oppgaver, en forfremmelse eller kurs som bedriften kan sponse.

Ofte er det gunstig for arbeidsgiveren å sende deg på kurs, fordi du øker din kompentanse som du i gjengjeld kan bruke innad i bedriften.

Steg 2 om du er lei av jobben – prøv å rette det med sjefen

Det er er viktig å være ærlig med sjefen din. Du trenger ikke å være alene i din situasjon.

Hvis du forklarer sjefen din hva du er misfornøyd med, kan dere sammen finne en løsning. Det kan godt hende han eller hun kommer med en idé du ikke har tenkt på.

Steg 3 om du er lei av jobben – om ovenfor ikke fungerer, vurder for alvor å bytte jobb

Hvis du etter å ha prøvd alle tips ovenfor fortsatt står igjen med samme konklusjon, er det kanskje på tide å komme seg videre.

All tiden du brukte på å finne ut av hva som var galt kan du ta med deg som en erfaring videre når du ser etter en arbeidsplass hvor lignende ting ikke skjer igjen. Og bestemmer du deg for å bytte jobb, husk at alt starter med en god CV og søknad.

Lykke til.

PS.

Vil du lande ny jobb raskt?

Skill deg ut i bunken med en skreddersydd CV og søknad som får frem din beste side:

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp
Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.