Chat med oss!

Nyttårsforsetter som gir deg jobben du fortjener i 2018

Vi er allerede i midten av november. Den første isen har lagt seg på ruta, og sakte, men sikkert begynner dagene å fylles opp med alt det som hører denne årstiden til. Jobbsøkingen må vike for juleforberedelser og skoleavslutninger, og plutselig har alt som ligner på en jobbsøknad blitt liggende på hylla til langt utpå nyåret. Derfor vil vi gjerne gi deg noen råd om nyttårsforsetter: om hvordan du kan gi deg selv et spark bak, holde motivasjonen oppe og jobbe effektivt mot målet ditt om å lande drømmejobben i 2018.

Se også: Karrieretips – 10 tips for å få fart på karrieren

Pass på at du er snill med deg selv

Nyttårsforsetter er kjent for å være kortvarige. Mange rekker såvidt ut i februar før løpet er kjørt. Det handler som regel om én ting: du har vært for streng med deg selv. Når målene er så hårete at man blir sliten av å tenke på dem, så er de ikke realistiske. Senk forventningene til et nivå som passer inn i livet ditt slik det ser ut akkurat nå.

Det tar tid å etablere nye vaner. Du går ikke fra å være en utrent sofasliter til å bli en topptrent idrettsutøver over natta. Justeringene du gjør i livet ditt må komme gradvis for å kunne bli en langvarig endring. Det samme gjelder det å finne gode rutiner for jobbsøking.

Første bud er å være snill med deg selv. Du skal kunne leve med de endringene du gjør. Sett deg et lite mål om gangen, eller del det store målet opp i flere mindre delmål. Ikke still for høye krav til egne prestasjoner når du setter deg mål og bestemmer deg for neste års nyttårsforsetter.

Det er ingenting i veien med å ha ambisjoner og drømmer, men du må ta ett steg om gangen. Det du planlegger må være gjennomførbart, og oppnåelsen som vil gi deg mestringsfølelse må ikke ligge for langt unna i tid. Å kjenne på mestring gir ofte den beste motivasjonen for å holde noe gående lenge nok til at det blir en varig endring.

Bestem deg og planlegg dine nyttårsforsetter godt

Uavhengig av om du er arbeidsledig eller bare ønsker nye utfordringer eller et karriereløft: bestem deg for et mål og legg en plan for veien videre. Nyttårsforsetter som skal holde må forankres i noe. Du må ha en slagplan for innsatsen som må legges ned.

Hva slags type stilling er det du ønsker deg? Hvilke arbeidsgivere kunne du tenke deg å arbeide for? Hva trives du med? Hvilken rolle ser du deg selv i om noen år? Bestem deg for hvor du vil, og kartlegg hvordan du kan komme deg dit.

Mangler du kompetanse? Er du i tvil om bakgrunnen din passer for den typen jobb du vil over i? Hvilke egenskaper er det viktig å ha? Finn ut av det. Spørr noen som kan svaret, søk kunnskap og gjør noe med det som holder deg tilbake. Bygg kompetanse, øv deg i det du må bli flinkere til og øk sjansene dine for å bli valgt.

Les gjerne: Skrive CV og søknad: så enkelt gjør du det

Konkrete nyttårsforsetter holder lenger enn vage

Jo mer konkret nyttårsforsettet ditt er, jo enklere er det å holde det. Hvorfor? Fordi det er lettere å forholde seg til, og fordi det kan måles. Jeg skal bli flinkere til å trene sier egentlig ikke så mye om hva du har tenkt å forandre på. Jeg skal trene styrketrening to ganger i uken gjør.

Hva er oppnåelig for akkurat deg? Å sette av to timer hver mandag til å skrive søknader? Å søke tre nye stillinger hver uke? Lagre relevante søk på nettsider som FINN.no? Ringe en arbeidsgiver hver torsdag? Det finnes mange små mål du kan sette deg. De små målene gjør hele prosessen med å søke ny jobb litt mer overkommelig.

Konkretisering gjør det lettere for deg å forplikte deg til å holde prosessen gående. Når du deler målene dine opp i små jobber som kan gjøres hver dag eller hver uke, er det lettere å få en følelse av hva som skal til for å komme helt i mål.

Vi gir deg 10% på alle våre tjenester

Mellom pepperkakebaking, familieforpliktelser og snømåking kan tiden bli knapp. Det frister med en pause, og det er kanskje mye annet du heller vil bruke tiden din på enn å skrive jobbsøknader og finpusse på CV-en. Det forstår vi, og som en liten førjulsgave til alle jobbsøkere gir vi nå 10% på alle våre tjenester ved bruk av rabattkoden “2018”.  Du får litt etterlengtet fri, mens vi jobber med å gi deg det beste utgangspunktet du kan få for å drive effektiv jobbsøkingen i 2018.

Visste du at vi kan skrive din CV og søknad for deg?

Visste du at vi kan skrive din CV og søknad for deg?

  LES MER  

You have Successfully Subscribed!

Send this to a friend