Chat med oss!
Perfekt søknad og CV - CVGURU hjelper deg

Slik skriver du en perfekt søknad

Hva regnes egentlig som en perfekt søknad? Er det en søknad som fanger oppmerksomheten til leseren umiddelbart? Er det en søknad som er kort og konsis? Eller er det kanskje en søknad som virkelig får frem din motivasjon for å søke på akkurat den jobben du søker på? Sannheten er at det som regnes som en perfekt søknad består ikke bare av én spesifikk ting eller element. Det er kombinasjonen av flere ting som spiller i lag med hverandre, og som i fellesskap utgjør et sluttresultat som regnes som en «perfekt søknad».

Det mange tenker på når de sier til oss at de vil ha en perfekt søknad, er at de i utgangspunktet vil ha en søknad som sikrer de jobbintervjuer. For det er jo målet med søknaden (og CVen). Målet er å skrive noe så bra at leseren/ny arbeidsgiver vil vite mer om deg etter å ha løst søknaden din, og at de dermed inviterer deg til et jobbintervju.

Vi har for å hjelpe deg lage den perfekte søknad identifisert 10 forskjellige ting, som når kombinert på rett måte gjør at du til slutt sitter igjen med en perfekt søknad (etter vår mening). Nedenfor står disse 10 tingene listet opp, samt en forklaring under hver av de 10 punktene om hvorfor vi mener at det er dette som utgjør en perfekt søknad. Vår mening er basert på hva vi har sett (og fortsetter å se) fungere for alle kundene våre når vi skriver søknaden for de. Vi hjelper daglig menn og kvinner fra hele landet med deres papirer, og 7/10 av alle kunder opplever å innkalt til intervju kort tid etter de får deres nye søknad av oss. Med andre ord har vi både mye konkret data på at det du vil lese nedenfor, når kombinert i en søknad, fungerer.

Lyst på en vinnende søknad ? La våre eksperter hjelpe deg:

[button text=»KJØP en skreddersydd SØKNAD» link=»https://cvguru.no/vare-tjenester-2/»]

Her er 10 ting som når kombinert utgjør sluttresultatet en perfekt søknad:

En perfekt søknad må være #1: kort og konsis

En perfekt søknad er en søknad som raskt kommer til poenget, i den form av at den formidler hvem du er, hvorfor du søker på jobben, hvorfor du egner deg til å utføre de arbeidsoppgavene som følger stillingen du søker på, og som til slutt adresserer eventuelle spørsmål noen vil sitte igjen med etter å ha lest CVen din (som f.eks. hull i CVen).

En perfekt søknad må være #2: et dokument som spiller i lag med CVen

En perfekt søknad (og en perfekt CV) skal alltid, alltid, alltid være samkjørte og spille i lag. Du skal referere til punkter i CVen, fra søknaden, og det skal være en tydelig og klar rød tråd gjennom både teksten i CVen og teksten i søknaden. Altfor ofte ser vi at jobbsøkere ser på disse som to helt forskjellige dokumenter. Dette stemmer ikke. CVen og søknaden skal komplimentere hverandre, og til sammen har de som oppgave å sørge for at leseren ønsker å vite mer om deg og vil ha deg inn på intervju.

En perfekt søknad må være #3: ryddig, oversiktlig og lettlest

Det handler ikke om hvor mye innhold du greier å presse inn på et par sider i Word. Less. Is. More.

Om du legger ved for mye info, altså du skriver for mye, så vil du ende opp med å drukne leseren (arbeidsplassen du søker til) med innhold. Dette er noe som OFTE (9/10 ganger) vil resultere i at de ikke en gang gidder å lese det du har skrevet. Rett og slett fordi førsteinntrykket når de åpner dokumentene dine vil være at: «Wow. Her var det mye innhold. Dette vil ta meg lang tid å komme gjennom». Og videre, så vil de tenke tanken «jeg har jo over 150 andre søknader her fra andre interesserte jobbsøkere, deres søknader ser ut som en mye enklere jobb for meg å komme meg gjennom. La meg starte der»………….

Og slik skjer det.

Du har nettopp tapt kampen om å lande et intervju. Hvordan? Ingen kommer til å lese det du har skrevet. Arbeidsgiveren vil utsette din søknad til slutt, og da de først kommer til søknaden din vil de være så lei av å lese søknader at de ikke vil ta seg bryet med å lese din. Dessuten har de innen de kommer til din søknad (som nå er så nedprioritert at den som sagt er sist), allerede ha funet flere aktuelle kandidater.

HUSK: En perfekt søknad ikke skal gå så ekstremt ned i dybden og avsløre alt om deg. Du skal kun touche overflaten over hvem du som person er, og målet igjen er å vekke interessen hos leseren slik at de vil vite mer. For det er på jobbintervjuet du går i dybden.

[button text=»KJØP FERDIG SØKNAD» link=»https://cvguru.no/vare-tjenester-2/»]

CV hjelp tips: less is more. CV hjelp tips på CVGURU.no / CVGURU / CV GURU - helt gratis. Få hjelp til CVen her i dag, og sikre deg jobben du ønsker.
Perfekt søknad: ikke drukne leseren i tekst og innhold.

En perfekt søknad må være #4: skreddersydd nøyaktig for stillingen du søker

Denne har du hørt før……Og lik det eller ei, det er en grunn til at «alle» sier det. Og videre en grunn at «ingen» gjør det.

Det å skreddersy søknaden mot hver jobb du søker på er essensielt. De som gjør det opplever utrolig mye bedre resultater enn de som ikke gjør det. Og til tross for at så og si alle er enig om at dette er lurt, gjør svært få det. Hvorfor?

Fordi det å skreddersy søknaden mot hver stilling er kjedelig, tar lang tid, krever mye fokus og energi og det er generelt enklere å bare sende en søknad du har brukt de siste 50 gangene denne gangen også.

Men ikke gjør dette.

Det er MYE bedre å sende 1 skreddersydd søknad om dagen på en jobb du virkelig ønsker og som du er kvalifisert til, enn å sende 15 søknader som ikke er skreddersydde og på en rekke stillinger som egentlig ikke interesserer deg.

Kvalitet over kvantitet. Enkelt og greit.

En perfekt søknad må være #5: naturlig bygd opp med en start-hoveddel-avslutning

Som en bok, artikkel, film og generelt det meste annet så må det være en struktur i din nye perfekte søknad. Du må ha en innledning, hoveddel og så avslutte sterkt med et avsnitt om hvorfor akkurat DU er den bedriften du søker hos trenger å ansette.

Og for å oppklare noe. Da vi sier at alle søknader må ha samme struktur (innledning, hoveddel og avslutning), så betyr ikke dette at selve innholdet du skriver må/skal være identisk hver gang. Dette handler mer om at det er dette som skal være grunnmuren i alle søknader da det er slik arbeidsgivere forventer at en søknad er laget. Det hjelper også deg ved at det gir deg noen rammer for å lage selve søknaden i, så slipper du å starte 100% på nytt hver gang.

En perfekt søknad kan ikke bare være #6: en gjenfortelling av CVen

CVen og søknaden skal spille i lag, ja, men søknaden skal ikke bare gjenfortelle arbeidserfaringen din som du adresserer i CVen. Du kan (og er oppfordret) til å referere til punkter i CVen, men du bør passe på at det ikke føles ut som en repetering av det leseren nettopp leste i CVen din…

Søknaden skal nemlig ha fokuset på hva du som jobbsøker har å by på, og hvorfor du søker hos akkurat den bedriften du søker til. Det er her du får muligheten til å skille deg ut. Da du vet at 9/10 jobbsøkere sender en søknad som ikke er skreddersydd mot stillingen de søker, så er det desidert lettere å skille seg ut i bunken med alle søkere med en god søkndad VS en god CV.

Søknaden skal i tillegg adressere eventuelle punkter i CVen du føler trengs å utdypes. Som for eksempel ev. hull. Husk også å aldri la søknaden overstige 1 A4 side.

[button text=»KJØP en unik SØKNAD» link=»https://cvguru.no/vare-tjenester-2/»]

En perfekt søknad må #7: gi akkurat nok info til at leseren vil vite mer

(som nevnt tidligere, men akkurat dette fortjener et eget punkt)

Målet med din nye perfekte søknad er at du ønsker at leseren vil vite mer om deg og din bakgrunn etter å ha lest det du har skrevet. Du skal ikke gi bort alt det er verdt å vite om deg nå. Da er det jo ingen poeng å gjennomføre et intervju. Du skal dermed kun røpe nok til at de vil ha deg på intervju for å utdype din bakgrunn og se om du og bedriften kunne vært en god match.

7 ting du kan fjerne fra CVen din
En perfekt søknad: skal være lettlest og sikre deg et jobbintervju. Ikke lande deg selve jobben.

En perfekt søknad må inneholde #8: ditt eget navn og kontaktinfo, samt bedriften du søker til sitt

Om din søknad ikke inneholder navn og kontaktinfo, og arbeidsgiveren sitter der med din og 250 andre søknader som dog inneholder kontaktinfo, vil din søknad med stor sannsynlighet rett og slett bli kastet.

Vi ser dette skje oftere enn du vil tro, og en søknad som ikke inneholder ditt navn, adresse og e-post er en søknad som ikke er verdt å sende. Forestill deg bare at din søknad er i en bunke med 250 andre søknader. Om de som gjennomfører rekrutteringsprosessen sliter med å finne ut hvem søknaden din faktisk hører til, fyker du rett ut. Rett og slett fordi de har så ufattelig mange kandidater å velge mellom, at om du ikke gjør det enkelt for de å komme seg gjennom papirene dine og se at du er rett kandidat, så taper du.

En perfekt søknad er #9: noe du bruker mer enn 1 time på

Vi var usikre på om vi skulle inkludere dette punktet eller ikke, men vi bestemte oss for førstnevnte.

Saken er nemlig slik:

Flere ganger enn ikke ser vi at resultatet av en perfekt søknad kommer etter noen har brukt betydelig med tid på dokumentet. Slik er det som oftest fordi gode ting rett og slett bare tar tid, og som med mye annet, jo mer tid du dedikerer til noe, jo bedre blir det.

Du bør derfor være forberedt på å bruke minimum 1 time på å lage søknaden. Dette avhenger selvfølgelig noe av blant annet hvor mye erfaring du har, men generelt sett vil du ikke bli ferdig med en perfekt søknad på under 1 time. Og dette er OK. Ting tar tid, men bare være obs på det å lage en sterk, elegant og rett og slett gjennomført og perfekt søknad krever tid, fokus og energi.

[button text=»KJØP SØKNAD» link=»https://cvguru.no/vare-tjenester-2/»]

En perfekt søknad skal være #10: noe du vet du har gjort alt du kan på

Dette henger noe sammen med punkt nummer #9, men vi føler at dette fortjener et eget punkt.

Bruk tiden til din fordel og lag en søknad (og CV) ordentlig. Det handler ikke om hvor raskt du blir ferdig med den, eller hvor mange jobber du søker på. Gjør ditt beste på hver søknad og vær ærlig med deg selv slik at sekundet du sender søknaden så vet du at det ikke er noe annet eller mer du kunne gjort for å gjøre den bedre.

Så lenge du gjør dette, altså søker på stillinger med unike søknader laget for hver av de, og du kan si til deg selv at «uavhengig av om jeg får intervju nå eller ikke er dette den absolutt beste søknaden jeg kunne laget», så vil du til slutt lykkes.

Det vil kanskje ta tid, men nå som du vet hva en perfekt søknad er og hvordan du lager en, er det bare å starte.

Vi heier på deg, og skulle du trenge hjelp, ikke glem at vi kan skrive hele søknaden for deg.

Masse lykke til.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag.

Rull til toppen

Forrige uke fikk 19 av våre kunder jobben de søkte på.

Du bør være den neste.