Chat med oss!

Skype-intervju? Sørg for å lese disse 5 rådene først! (2024)

Før du har et Skype-intervju, la oss gi deg 5 gode råd. Skype-intervjuer blir mer og mer vanlig. De gjør det lettere for både rekrutteringsselskaper og bedrifter å filtrere ut kandidater på et tidlig stadium og de er rimelige og relativt enkle å gjennomføre.

Det kan være vanskelig å presentere seg selv på best mulig måte via Skype, og du må være godt forberedt. Vi vil fortelle deg mer om hvordan du kan gjøre et godt førsteinntrykk på tross av avstand.

Før du starter Skype-intervju: 1. Sjekk utstyret ditt

 • Se på ditt Skype navn – gir dette et godt inntrykk? Et skikkelig brukernavn vil gi et bedre inntrykk enn et morsomt kallenavn. Du kan eventuelt opprette en ny Skype-konto for intervjuer dersom du ønsker å beholde ditt uformelle brukernavn for venner og familie.
 • Last ned den nyeste versjonen av Skype for å sikre best mulig kvalitet.
 • Test alt utstyret grundig, og ikke la det vente til rett før intervjuet! Sørg for at Skype-tilkoblingen fungerer som den skal. Test kameraet og mikrofonen dagen før intervjuet.
 • Kontroller at internett-tilkoblingen er god nok til å håndtere videosamtalen.
 • Et headset har en bedre lydkvalitet enn datamaskinen, så vurder å bruke et.
 • Lukk alle andre programmer og vinduer på datamaskinen før du tar samtalen. E-postvarsler under intervjuet er uprofesjonelt og distraherende.

Før du starter Skype-intervju: 2. Lag det rette miljøet

 • Pass på at området der du gjennomfører ditt Skype-intervju er ryddig og pent. Et rom der du kan lukke døren er best.
 • Gi beskjed til de andre i huset at du ikke må avbrytes og at de må være stille. Hold vinduene lukket dersom det er mulighet for forstyrrende bakgrunnsstøy.
 • Sjekk miljøet rundt deg. Hvis det er rotete, kan det gi inntrykk av at du er en uorganisert og rotete person. Se på veggen bak deg og fjern forstyrrende bilder eller plakater. Sørg for at omgivelsene dine er så nøytrale som mulig.
 • Sørg for at pulten din eller bordet ditt er ryddig, og at det er enkel tilgang til dokumenter, såvel som penn og papir for å ta notater.
 • Sterkt lys fra et vindu eller lys bakfra betyr at du vil vises som en mørk silhuett. Dersom lyser kommer ovenfra eller nedenfra, kan dette lage skygger i ansiktet ditt. Lyset bør komme forfra. Sørg for at du har naturlig lys eller en lampe rettet mot ansiktet ditt, som står bak skjermen.

PS. Vi tilbyr intervjutrening over telefon. Kontakt oss på live chat for mer informasjon om dette.

Før du starter Skype-intervju: 3. Gjør et prøveintervju

Dersom du gjennomfører en praksisrunde med en venn ved å svare på vanlige intervjuspørsmål, vil du føle deg mye mer trygg og komfortabel. Mange føler seg veldig selvbevisste under denne typen intervju.

Ta opp prøveintervjuet og studer hva du er fornøyd med og hva du kan forbedre. Be om tilbakemelding på dine prestasjoner.

Før du starter Skype-intervju: 4. Kle deg for intervjuet

 • Førsteinntrykket du gjør i Skype-intervjuet vil sette tonen. Finn ut hvordan selskapet forventer at man skal kle seg under intervjuet på forhånd. Sørg for at du kler deg passende.
 • Det er fristende å ha på seg joggebukse eller shorts, men det er viktig å kle seg riktig fra topp til tå. Det finnes en rekke tilfeller der kandidatene har måttet reise seg opp for å justere på utstyret og blitt avslørt! Kle deg som om du skal i et vanlig jobbintervju. Dette fører også til bedre prestasjoner.
 • Sjekk at klærne dine er rene, strøket og ikke mangler knapper osv.
 • Striper, mønstre og lyse farger kan gjøre at klærne ser rotete på skjermen. Gjør det enkelt og hold deg til nøytrale farger uten mønster. Blått og grått ser best ut på video.
 • Unngå glitrende eller raslende smykker, da disse kan distrahere intervjueren.
 • Intervjueren vil se deg i et detaljert nærbilde, så sørg for at du bruker passende sminke og at håret ditt er rent og ryddig. Velg en frisyre som ikke dekker til ansiktet ditt, da stadig justering av håret er distraherende. Diskré makeup ser bedre ut på skjermen enn lyse farger. Menn bør sørge for å være nybarberte eller ha et trimmet skjegg.

Før du starter Skype-intervju: 5. Kommunikasjon

 • Se på ditt kroppsspråk under prøveintervjuet. Sender du de riktige signalene? Sørg for god øyekontakt, at du sitter rett i ryggen, har et oppriktig smil og at du bruker hendene riktig, da alt dette bidrar til å gjøre et godt inntrykk.
 • Ikke la øynene dine vandre rundt i rommet, men hold fokus og gi intervjueren din fulle oppmerksomhet. Unngå å se ned på svarene du har forberedt, men lær deg disse utenat på forhånd slik at du kan svare på en naturlig og trygg måte.
 • Unngå å fokusere på det lille bildet av deg selv i hjørnet av skjermen, da du vil tilbringe hele intervjuet med å se på deg selv i stedet for på intervjueren. Du kan deaktivere dette bildet via innstillingene og forhindre at dette skjer.
 • Se inn i kameraet for å få øyekontakt, og ikke på skjermen. Hvis du ser på skjermen din i stedet for kameraet, vil det se ut som om du ser ned på intervjueren. Hvis du bruker en bærbar PC kan det være lurt å sette den oppå et par bøker, slik at kameraet når riktig høyde.
 • Sjekk tonen og tempoet i stemmen din, og sørg for at du kan lett høres og forstås. Snakk tydelig og selvsikkert. Unngå å snakke for fort, men sørg for at du formidler din entusiasme for jobben ved å vise energi i stemmen din.
 • Når man bruker Skype, hender det at det oppstår en liten forsinkelse mellom lyd og bilde. Være klar over dette og ta en pause hvis dette skjer, for å sørge for at intervjueren er ferdig med å snakke før du svarer.
 • Kontroller at forbindelsen er avbrutt før du gjør eller sier noe etter intervjuet.

En god tommelfingerregel er å behandle Skype-intervjuet som et vanlig intervju, der man sitter i samme rom. Dette vil hjelpe deg å prestere etter beste evne.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp
Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.