Chat med oss!

Søker du stilling offshore? Slik får du jobben

Er du nyutdannet med et ønske om å starte karrieren offshore, eller kanskje du har jobbet lenge med det samme og nå ønsker nye utfordringer? Da er du kanskje usikker på hvordan du skal skille deg ut blant de mange søkerne som har lignende kvalifikasjoner. I denne artikkelen har vi samlet noen råd og tips som gir deg de beste forutsetningene for å lande en stilling offshore.

Det er mange muligheter for deg som skal søke offshore. Det første du som søker bør gjøre er å finne ut av hva du vil jobbe med – enten det er som petroleumstekniker på oljeplattform, roustabout på fiskebåt eller ingeniør på offshore vindfarm. Uansett vil konkurransen være tøff, og en god søknad blir avgjørende.

Under her finner du tips som brukes av mange som skal søke stillinger offshore. Dersom du heller vil at vi skal skrive en unik søknad for deg – som skiller deg ut i bunken – kan du se her:

Les også: Skrive en god søknad? Unngå disse 5 feilene.

Er du kvalifisert til å søke offshore?

Avhengig av hva slags fagfelt du er utdannet i og hvilken type stilling du søker, vil kravene for ansettelse variere en god del. Her er det viktig å gjøre god research!

Vårt første tips til deg som søker offshore er det samme tipset vi gir enhver jobbsøker: les stillingsannonsen nøye. Undersøk arbeidsgiverens krav og ønskede kvalifikasjoner, og finn ut hvorfor nettopp du er godt egnet for stillingen du skal søke.

Det kan være vanskelig å vite akkurat hvilke kvalifikasjoner man skal fremheve, men dette får du et bilde av i stillingsutlysningen. Ofte er det mange fellestrekk mellom de forskjellige stillingene, men avhengig av fagfelt og type offshore-arbeid kan det også variere en god del. Det viktigste er derfor at du skreddersyr søknaden din til hver enkelt stilling.

Hva gjør deg personlig egnet for en stilling offshore?

Det er ikke til å komme fra at de profesjonelle og faglige kvalifikasjonene veier tungt i en stilling offshore. Men når mange søkere med den samme faglige nøkkelkvalifikasjonen søker på stillingen vil personlig egenhet og andre faktorer spille inn. Her for eksempel relevante verv eller frivillig arbeid – og gode eksempler på hvordan du på stående fot har håndtert en stressende situasjon tidligere.

Det å jobbe offshore handler i grunn om mye mer enn de faglige kunnskapene dine. Hvordan du er som person vil påvirke hvordan du utnytter nettopp denne faglige kunnskapen. Det at du er tilpasningsdyktig, god på risikovurdering, samt å kunne gjøre raske valg og prioriteringer i en presset situasjon kan være viktige momenter i en stilling offshore – for ikke å snakke om det å jobbe tverrfaglig på tvers av både kompetanse og kulturer. Husk derfor å trekke frem konkrete eksempler fra ditt arbeid hvor du har demonstrert relevante personlige nøkkelkvalifikasjoner.

Du skal altså ha egenskaper som gjør deg rustet for jobben du skal gjøre i en stilling offshore. Derfor er det viktig at du viser til hvordan din bakgrunn gjør deg personlig egnet. Hva slags erfaringer har du som vitner om at du kan stå i det en slik stilling krever av deg?

Vær tydelig når du presenterer din motivasjon

Når du har lest stillingsannonsen nøye, hold søkelyset på det som gir deg tyngde. I tøff konkurranse med andre søkere er det viktig at du svarer godt på det annonsen spør etter. Målet er å overbevise om at du er den beste kandidaten. Det krever at du skriver målrettet.

Prinsippet om mottakerorientering står sterkt hos oss som jobber med CV og søknad daglig. Det handler om relevans: Du må kartlegge hva du har bak deg som er mest interessant for arbeidsplassen du søker hos. Slik viser du at du vet hva du går til, og du demonstrerer motivasjon.

Si noe om både erfaring, egenskaper og motivasjon tidlig i søknaden. Hvorfor er det akkurat denne plattformen eller skipet du vil starte din offshore-tjeneste hos? Hvilke muligheter gir det deg å få begynne ditt arbeid offshore ved akkurat denne arbeidsplassen, og hvorfor er det nettopp dette du ønsker deg? Hva er det som gjør deg spesielt godt kvalifisert til å bli en bidragsyter akkurat her?

Skal du søke flere steder er det avgjørende å ikke bli for generell. Vær spesifikk når du omtaler din motivasjon, og se din bakgrunn i sammenheng med de aktuelle kvalifikasjonskravene.

Les også: Hvordan skrive jobbsøknad – en sjekkliste

Genuin interesse gir økt gjennomslagskraft

De gode søknadene er de som på kortfattet vis gir mottakeren et godt innblikk i tre forhold: Din bakgrunn, egenskapene dine og motivasjonen din. De aller beste søknadene er de som knytter alle disse tre opp mot akkurat den arbeidsplassen man søker hos.

Leseren må tro på at det er dette du ønsker deg, og at det er dette du har jobbet mot.

Nåløyet er trangt, og vår erfaring er at det som gir deg størst gjennomslagskraft – forutsatt at du er kvalifisert – er å være genuin. Vis at du er engasjert. Vis at det går en rød tråd gjennom valgene du har tatt, og at du har satt deg mål. Skriv slik at leseren ser både hvor du kommer fra og hvor du vil.

Trenger du friske øyne og litt hjelp til å spisse søknaden din? Da kan du ta en titt her på våre tjenester; vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne.

 
Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

Skroll til toppen