Chat med oss!

Søknadsmaler – 3 maler du kan bruke gratis

Formålet med jobbsøknaden er å få deg til intervju. Da trenger du en søknad som er interessant å lese. Du trenger også en søknad som er visuelt innbydende og har en klar og tydelig struktur. Gode søknadsmaler hjelper deg med begge deler.

Det er mye å få kontroll på når du skal skrive søknad. Den må være kort og presis, og språket må være godt. Den må ha med all nødvendig informasjon, og du trenger blant annet personalia, en tydelig overskrift og en formell avslutning. Du må få frem motivasjon, argumentere godt og vise at du kjenner arbeidsgiver og forstår behovet du skal dekke i stillingen du søker.

En god søknadsmal gir deg retning, og gjør jobben du har foran deg enklere.

Under her finner du tre veldig gode maler som brukes av mange. Dersom du heller vil at vi skal skrive en unik søknad som skiller deg ut i bunken kan du se her:

Ønsker du et jobbtilbud?

Vi samarbeider med ulike rekrutteringsbyråer som aktivt ser etter kandidater på vegne av tusenvis av norske bedrifter.

Sjekk dine muligheter for et jobbtilbud gjennom skjemaet nedenfor. Etter du har fylt ut skjema blir du sendt til neste steg hvor du velger ønsket bransje og nåværende stilling slik at vi kan finne en god match til deg.

Når du sender inn skjemaet godtar du våre Personvernvilkår

3 søknadsmaler til fri bruk

Har du tatt i bruk en god søknadsmal, gir du raskt et godt førsteinntrykk. Det krever innsats av mottakeren å lese en søknadstekst, og du hjelper han eller henne et stykke på vei om du leverer en visuelt pen og ryddig søknad.

Det finnes mange søknadsmaler å velge mellom. Avgjørelsen kan være vanskelig om man ikke har brukt en søknadsmal før, eller er litt i tvil om hva som kjennetegner en god søknadsmal. Derfor gir vi deg tre av våre egne søknadsmaler. Disse tre tas daglig i bruk av våre skribenter, og du kan benytte deg av dem med vissheten om at de fungerer.

Søknadsmal nr. 1: Den tradisjonelle

Denne har du nok både sett og brukt før. Den tradisjonelle malen er i svart-hvitt, og fremstår ren og ryddig. Denne er i mange tilfeller et godt valg. Fordelen med en søknadsmal som dette er at mottakeren vil oppleve høy grad av gjenkjennelse. Det kan være både nødvendig og positivt.

Valg av søknadsmal bør baseres på kunnskap om hvem arbeidsgiver er og hvordan din bakgrunn kan komme best mulig frem. Søker du jobb hos en konservativ arbeidsgiver, kan det lønne seg å velge en søknadsmal av denne typen. Da er den et trygt og godt valg som lar deg fremstå formell, ryddig og ordentlig – og du trenger ikke bekymre deg for mottakelsen.

Lastes ned her: Søknadsmal nr. 1 – Den tradisjonelle

Ønsker du et jobbtilbud?

Vi samarbeider med ulike rekrutteringsbyråer som aktivt ser etter kandidater på vegne av tusenvis av norske bedrifter.

Sjekk dine muligheter for et jobbtilbud gjennom skjemaet nedenfor. Etter du har fylt ut skjema blir du sendt til neste steg hvor du velger ønsket bransje og nåværende stilling slik at vi kan finne en god match til deg.

Når du sender inn skjemaet godtar du våre Personvernvilkår

Søknadsmal nr. 2: Den moderne

Denne malen har mange av de samme kvalitetene som den tradisjonelle. Den er ren og ryddig. Alt av informasjon kommer tydelig frem ved hjelp av fargebruk, store bokstaver og fet tekst. Forskjellen er måten personalia er presentert på, og at du har havnet i fokus: arbeidsgivers adresse er ikke tatt med, og en setning med informasjon om deg er lagt til.

Denne søknadsmalen er et godt valg for alle som skal sende søknad elektronisk, og ikke er bekymret for hvordan et litt mer moderne design vil bli mottatt. Denne har vi god erfaring med, og den kan trygt anbefales. Den er moderne i den forstand at unødvendig informasjon er tatt bort, og at den har fått et hint av farge.

Det viktigste å huske på når man bruker en søknadsmal med farger, er at søknadsteksten, selve innholdet, må forbli i fokus. Konsekvent og diskret fargebruk bidrar til at den blir lagt merke til, uten at det blir for mye. Du finner den nødvendige balansen i en mal som dette.

Lastes ned her: Søknadsmal nr. 2 – Den moderne

Søknadsmal nr. 3: Den fancy

Denne malen er også moderne, men diskret. Her er det måten kontaktinformasjonen er satt opp på, valg av skrifttype og bruken av bilde som skiller den fra en tradisjonell mal.

Bruken av bilde på CV-en er omdiskutert, men i noen tilfeller er det nødvendig. For en skuespiller eller en modell er utseendet en del av jobben, og utseendet blir dermed nødvendig informasjon til en potensiell arbeidsgiver.

Ønsker du å ha med et bilde av deg selv på CV og søknad, er denne søknadsmalen et passende valg. Siden malen er i svart-hvitt, vil oppmerksomheten ledes mot bildet. Vi anbefaler deg å være kritisk i valg av bilde – særlig hvis du velger å ta det med, til tross for at det ikke har betydning for stillingen du søker. Vi danner oss raskt et inntrykk av andre basert på hvordan de ser ut, selv om det ikke skal ha noe å si, og du kan risikere at det påvirker vurderingen av deg som kandidat.

Er du nøye med valg av bilde, kan likevel denne malen fungere godt. Den er stilren og enkel, samtidig som den er oppdatert og tilpasset en hverdag hvor de fleste jobbsøknad er skal lastes opp som vedlegg – ikke sendes i posten.

Lastes ned her: Søknadsmal nr. 3 – Den fancy

Du gjør lurt i å levere papirer som matcher. En god søknadsmal har alltid en matchende CV-mal.

PS.

Visste du at vi kan skrive både din CV og søknad? Slik at de matcher og spiller i lag med hverandre? 2.000+ fornøyde nordmenn – fornøyd eller pengene tilbake.


Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

Skroll til toppen