Chat med oss!
Åpen søknad eksempel - med tips og guide (2024)

Åpen søknad eksempel – med tips og guide (2024)

Skal du skrive en åpen søknad, og trenger et eksempel på hvordan den egentlig skal se ut? Kanskje også noen innspill til hva du bør få med i teksten? Da har du kommet til riktig sted, for her ser vi raskt på et åpen søknad eksempel med tips og guide underveis.

Disse rådene er basert på åpne søknader vi har skrevet for hundrevis av jobbsøkere som har kommet seg inn til intervju. Disse skiller seg litt ut fra en vanlig jobbsøknad, da de ofte sendes til flere arbeidsgivere, inkludert de som ikke har utlyst en stilling.

Ønsker du bare å få søknaden skrevet, uten å bruke mye tid og krefter på å sette deg inn i eksempler og retningslinjer, kan vi også skreddersy den for deg.

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Åpen søknad eksempel med forklaringer

Nedenfor ser du eksempelet jeg skal bruke. Her er det en jobbsøker som ønsker å høre om en tannklinikk har behov for en ny tannhelsesekretær. Gjerne ta en rask kikk på teksten i sin helhet, før vi fortsetter ved å forklare og gå mer inn på de ulike avsnittene nedenfor.

Åpen søknad eksempel med forklaringer

Tips og guide for skriving av åpen søknad

La oss se nærmere på teksten, og hvilke elementer du bør ha med for å skrive en god åpen søknad.

Navn Navnesen
Gatenavn 1, 0000 Stedsnavn
epostadresse@gmail.no
+47 123 45 678

Denne sier seg litt selv. Det første som bør være med er kontaktinformasjon, slik at den potensielle arbeidsgiveren vet hvordan de kan kontakte deg. Dette er som regel med i de fleste søknadsmaler, men jeg tar det med likevel, da det hender at folk glemmer dette.

Åpen søknad på stilling som tannhelsesekretær

I tittelen er det fint å spesifisere hvilken type stilling du er på utkikk etter, hvis du har en slags formening av hvilke jobber som inngår i arbeidsgiveren sin drift i dag. Hvis ikke kan du i stedet bruke “Åpen søknad til [navn på arbeidsgiver/selskap].”

Det er med stor interesse jeg søker på stilling som tannhelsesekretær ved deres tannklinikk. Etter å ha jobbet på min nåværende arbeidsplass i 25 år er jeg klar for nye utfordringer innen yrket, og er sikker på å kunne bli en positiv ressurs hos dere hvis det skulle være behov. 

Første avsnitt er et bra sted å vise hvorfor du er på utkikk etter ny jobb, og hvilke nøkkelkvalifikasjoner du har.

I dette eksempelet viser jobbsøkeren at hun har vært i yrket i mange år, noe som viser til at hun har god erfaring fra før. Samtidig kommer motivasjonen frem, da hun ser etter et nytt sted hvor hun kan bidra.

Grunnen til at jeg ønsker å jobbe hos akkurat dere, er at jeg kjenner en sekretær ved klinikken deres som var hos oss i en kortere periode. Vi hadde et meget godt samarbeid, og gjennom henne har jeg fått høre mye bra om dere. Jeg ville derfor prøve å se om det er en mulighet for at jeg kan bli en del av laget. Til opplysning jobber jeg for tiden 3×8 timer, men er åpen for opptil 32 timer i uken. 

I andre avsnitt bør du gå nærmere inn på hvorfor du ønsker å jobbe hos akkurat denne arbeidsgiveren.

Dette er en av de viktigste tingene å få frem i en åpen søknad, da det er med på å spisse teksten og vise at du ikke bare har sendt ut 100 andre søknader som er akkurat like.

Ting du kan fremheve inkluderer utviklingsmuligheter (hvis de har dette), gode ting du har hørt om det fra venner og bekjente, og andre ting du liker ved arbeidet de gjør.

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Jeg stiller med 30 års erfaring som tannhelsesekretær med autorisasjon. Gjennom årene føler jeg å ha hatt god kontakt med pasienter, både på klinikken og over telefon. Jeg har trivdes med samarbeidet mellom tannlege og tannhelsesekretær, og mener jeg mestrer jobben som tannhelsesekretær meget godt. I jobben har det blant annet vært sentralt å bruke datasystemet Opus, være nøyaktig i arbeidet, og følge rutiner for hygiene. Alt i alt mener jeg at min lange erfaring innen yrket skaper en pålitelighet som vil gjøre meg til et trygt valg for dere. 

I tredje avsnitt, fremhev hvilken erfaring du har som er aller mest relevant for arbeidsgiveren.

Vis til eventuelle arbeidsoppgaver eller ansvarsområder du har hatt, og som er en sentral del av driften deres i dag.

Setninger som kommuniserer din trygghet i å kunne bli en god bidragsyter er også fint å ha med et par steder i søknadsteksten generelt.

Som person er jeg pliktoppfyllende, blid, og til å stole på. Det kommer naturlig for meg å prate med både barn, ungdom, voksne, og eldre, samt folk med alle slags bakgrunner. Videre tilpasser jeg meg raskt til nye oppgaver og arbeidsmiljøer, og er glad i å ta fatt på nye utfordringer. 

I fjerde avsnitt kan du beskrive hvilke personlige egenskaper du har når det kommer til jobb, med fokus på de som kreves for å utøve ditt yrke.

Unngå å bli altfor generell ved å kun ramse opp ord som “strukturert, arbeidsom, og positiv,” og forsøk å få frem i hvert fall et konkret eksempel som spesielt gjelder denne jobben.

Her er det “Det kommer naturlig for meg å prate med både barn, ungdom, voksne, og eldre, samt folk med alle slags bakgrunner.”

I meg vil dere finne en dyktig og positiv medarbeider som bidrar til å sikre fornøyde pasienter. Jeg trives i jobben, kommer godt overens med alle, og er høyt motivert til å gå inn i rollen som deres nye tannhelsesekretær. Hvis dere har behov for dette, er det derfor bare å ta kontakt, slik at vi kan se nærmere på hvordan jeg kan bidra.

Femte og siste avsnitt bør inneholde en appell til hvorfor du er riktig person for jobben, samt en oppfordring til å ta kontakt for å prate nærmere om arbeidsgiverens behov, og hvordan du kan bidra.

Med vennlig hilsen,
Navn Navnesen

Denne siste delen sier seg nok selv.

Så der har du det! Et åpen søknad eksempel som bruker en enkel struktur, og som får frem det viktigste. Her er en kort oppsummering av hva du kan inkludere i hvert avsnitt i den åpne søknaden: 

  • Avsnitt 1: Motivasjon for å søke på stillingen, og en kort oppsummering av dine viktigste kvalifikasjoner.
  • Avsnitt 2: Motivasjon for å søke hos akkurat denne arbeidsgiveren.
  • Avsnitt 3: Mest relevante utdanning og erfaring.
  • Avsnitt 4: Personlige egenskaper som gjør deg egnet for rollen.
  • Avsnitt 5: Oppsummering av dine nøkkelkvalifikasjoner, og oppmuntring til å ta kontakt.

Jeg håper du dro nytte av denne artikkelen med eksempel og forklaringer rundt hvordan du skriver en åpen søknad. Vil du heller at vi skriver den for deg, slik vi har gjort for mer enn 7.500 fornøyde kunder siden 2016, kan du se våre tjenester her.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp
Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.