Chat med oss!

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – og hva du kan svare på de

INTERVJUSPØRSMÅL DU ER GARANTERT TIL Å FÅ. For å demonstrere på et jobbintervju at du er rett person for rollen, er det avgjørende å være godt forberedt. Bruk disse intervjuspørsmålene til å forberede konsise, relevante svar, og bruk dette som en mulighet til å fortelle hvordan dine ferdigheter og egenskaper passer til bedriften og rollens behov. Sørg også for at du forbereder en rekke konkrete eksempler på dette, noe som har som mål om å overbevise intervjueren om at du er den beste personen for jobben.
 
Forberedelse, positivitet og bevis er uten tvil veien til et vellykket jobbintervju, så her er vår anbefaling for hvilke spørsmål du bør spesielt forberede deg på.
 
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 1. «Fortell meg om deg selv»

Hensikten med dette spørsmålet er å bryte isen. Et godt og kortfattet svar vil raskt få intervjuerens oppmerksomhet og gjøre at du skiller deg ut fra andre kandidater som kan bli fristet til å fortelle sin livshistorie. Gi en kort, konsis beskrivelse av hvem du er og viktige kvalifikasjoner, styrker og ferdigheter. Skreddersy ditt svar til rollen ved å erklære det viktigste du kan tilby arbeidsgiver, og du kan være sikker på at intervjueren vil ønske å høre mer om dette. Dersom du har brukt en unik søknad fra oss for å komme til intervjuet, og i tillegg svarer godt på første spørsmål, har du allerede skilt deg ut fra mengden.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 2. Hvorfor ønsker du å jobbe her?

Intervjueren forsøker å måle din entusiasme for rollen samt ditt kunnskapsnivå om selskapet. Gi konkrete eksempler på ting som gjorde deg tiltrukket til selskapet og gjør rede for dine sterke sider, prestasjoner og ferdigheter, og hvordan disse passer til stillingsbeskrivelsen.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 3. Hva er dine sterke sider?

Intervjueren ønsker å vite hva du er spesielt god på og hvordan dette ville passe inn i rollen. Velg noen av dine mest vesentlige styrker som kreves for rollen og gi eksempler på prestasjoner. Styrker kan inkludere evnen til å lære fort, arbeide under press, gjøre flere ting på en gang, samarbeide med andre eller jobbe selvstendig.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 4. Hva er dine største svakheter?

Intervjueren forsøker å måle din selvbevissthet. Vi har alle svakheter, så ikke si at du ikke har noen. Unngå å bruke ordet «svakhet» og i stedet snakke om et «område for forbedring» som ikke er avgjørende for jobben, eller angi en «utfordring» som du arbeider for å overvinne. Ved å demonstrere en vilje til å utvikle deg selv og møte utfordringer, kan du gjøre dette til et positivt svar.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 5. Hva har vært dine prestasjoner til dags dato?

Intervjueren ønsker å vite om du er en «high achiever» og finne ut hvordan dine prestasjoner vil være gunstige for dem. Velg en eller to av dine siste prestasjoner som er direkte knyttet til jobben som tilbys. Identifiser situasjoner, de handlingene du tok, ferdigheter du brukte og positive resultater. Kvantifiser fordelene der det er mulig og vis dem hvordan du kan ta med det du har lært til den nye rollen.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 6. Hva er den vanskeligste situasjonen du har kommer over på jobb?

Intervjueren forsøker å finne ut din definisjon av «vanskelig» og om du kan vise en logisk tilnærming til problemløsning. Velg en tøff arbeidssituasjon som ikke var forårsaket av deg. Forklar hvordan du tok tak i problemet, inkludert de handlingene du tok og løsningen du brukte for å overvinne problemet. Når du svarer, gi inntrykk av at du tar tilbakeslag og frustrasjoner på strak arm, som en del av jobben.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 7. Hva likte/mislikte du mest i din forrige rolle?

Intervjueren forsøker å finne ut hva som er dine interesser, og om jobben som tilbys inneholder elementer du misliker. Fokuser på hva du likte spesielt godt i den siste rollen og hva du lærte av det, og trekk paralleller til den nye rollen. Når du forteller om hva du mislikte, vær bevisst på å ikke kritisere din siste arbeidsgiver. Velg et eksempel som ikke reflekterer dine ferdigheter (for eksempel bedriftsstørrelse) eller som avslører en positiv egenskap (at du misliker langvarige beslutningsprosesser, for eksempel).
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 8. Hvorfor ønsker du å forlate din nåværende arbeidsgiver?

Denne bør være grei. Gi en positiv refleksjon av din nåværende arbeidsgiver, og si at du er på jakt etter mer utfordringer, ansvar, erfaring og miljøforandring. Forklar hvordan din nåværende rolle ikke lenger kan gi deg disse tingene, men hvordan du tror den nye rollen vil gi deg en mulighet til å vokse og la deg utnytte dine styrker og egenskaper.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 9. Hva er dine mål for fremtiden?

En jobbsøker med mål er attraktivt, så dette spørsmålets hensikt er å finne ut hvilke ambisjoner du har, og om du har planlagt din karriere. Her stilles det også spørsmål om ditt engasjement, men unngå tomme svar som «Jeg ønsker å jobbe i din bedrift.» I stedet bør du beskrive målet ditt, og si at du ønsker å fortsette å vokse, lære, tilføre verdi og ta på deg nye oppgaver i fremtiden, som bygger på rollen du søker på. Du bør også prøve å holde det konkret. For eksempel la oss si at du er i et intervju for å bli en eiendomsmegler, da kan målene dine være at du ønsker å selge X boliger hvert år.
 

Intervjuspørsmål du er garantert til å få – 10. Hvordan arbeider du under press?

Intervjueren ønsker å se at du kan holde et kaldt hode under vanskelige forhold, at du har evnen til å løse problemer. Gi et eksempel på en stressende situasjon (ikke forårsaket av deg), og hvordan du håndterte dette. Beskriv sammenhengen, hvordan du tilnærmet deg situasjonen, de handlingene du tok og det positive resultatet. Demonstrer hvordan du holdt deg rolig, hadde full kontroll og fikk jobben gjort.
 

Andre intervjuspørsmål du kan få:

  • Fortell meg om et vellykket gruppeprosjekt som du har vært involvert i. Hva var din rolle og hva gjorde det til en suksess?
  • Hva liker du med denne bransjen?
  • Gi meg et eksempel på når arbeidet ditt ble kritisert.
  • Gi meg et eksempel på når du ikke har kommet overens med kolleger eller sjefer. Hva gjorde du?
  • Foretrekker du å jobbe alene eller i en gruppe? Hvorfor?
  • Hva leter du etter i et selskap?
  • Hvordan måler du din egen ytelse?
  • Hva slags press har du støtt på i jobben?
  • Er du en selv-starter? Gi meg eksempler som illustrerer dette.
  • Hva kan du bidra med i denne organisasjonen?

PS. 

Vi tilbyr intervjutrening over telefon (30-40 min) ved forespørsel. Da vil vi gå gjennom spørsmål vi tror du i din bransje spesifikt vil få, hva du kan svare, ting du ev. lurer på, mm.

Ta kontakt via live chat (rødt ikon nede i høyre hjørnet) for mer informasjon om dette.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

Skroll til toppen