8 ting du må ha med i CVen din Eksempel på CV og søknad

Eksempel på CV og søknad (og gratis CV mal!)

Spørsmål som “Kan dere vise eksempel på en god CV og søknad? Hvordan skal det faktisk se ut? Har dere en CV mal jeg kan få? Har dere eksempel på CV og søknad tilgjengelig? og min personlige favoritt “er CV og søknad nødvendig i 2017?”, er UTEN TVIL, de spørsmålene vi som oftest opplever å få. (og svaret er JA på om det er nødvendig med CV og søknad i 2017….)

For selv om en god og gjennomført CV og søknad er resultatet av at utallige ting spiller på lag med hverandre, forstår vi at mange ønsker noen få og konkrete tips som de kan ta utgangspunkt i og selv bygge rundt.

Vi har derfor laget denne artikkelen for deg.

  1. Du som skal lage din første CV og søknad noen gang.
  2. Du som alt har en CV og søknad, men som skal oppdatere den.
  3. Du som har en CV og søknad, men som ikke har fått noen napp i jobbmarkedet enda.Og til slutt…
  4. Du som absolutt INSISTERER på at din CV og søknad er den beste i hele Norge, og at det er HELT SIKKERT at CVen og søknaden ikke har noe med det faktumet at du ikke har landet jobb enda. (rart, er det ikke? Du vet jo du har en god CV og søknad, men likevel får du ikke jobbintervju?……..)

Det er nå på tide at du får det du trenger av informasjon for å faktisk kunne lage noe som VIL skape resultater for deg.

Nemlig en ufattelige god CV og søknad.

Så for å hjelpe, har vi samlet våre topp 3 tips som vi av erfaring anbefaler ALLE som er i prosessen med å søke jobb tar en titt på. (det vil si,  de 3 tingene du kan gjøre for å UMIDDELBART se bedre resultater med din CV og søknad.)

arbeidsgivere hater CVen din CV OG SØKNAD: pass på at papirene dine ikke havner i søpla. Da er det game over. En av måtene du kan kan gjøre for å sørge for at dette ikke skjer er...
Unngå at dette skjer med din CV og søknad.

Eksempel på CV og søknad: det hele starter med malen

På lik måte som det er viktig med en god grunnmur når du skal bygge et hus, er det samme like sant og viktig når det gjelder CVen og søkanden.

Bare at i stedet for grunnmuren, så er MALEN du bruker det helt kritiske her. Du er NØDT til å finne en CV mal som komplimenterer bakgrunnen din og mengden erfaring du har, og som i tillegg reflekterer personligheten din. Den bør også gjerne skille seg noe ut i bunken med søkere, men dog ikke for mye. (mer info om akkurat dette med hvor mye CVen og søknaden bør skille seg ut)

En CV skal videre alltid inneholde følgende ting:
1. Personalia
2. Nøkkelkvalifikasjoner
3. Arbeidserfaring/utdannelse
4. Sertifiseringer/kurs/verv/språk/annet
5. Referanser

Mens en søknad skal inneholde:
1. Personalia, datoen og bedriften du søker til sin info
2. Overskrift og innhold
3. Signatur, avslutning

Noen av dere vil nå si at dette visste jeg alt og at dette er vel helt grunnleggende kunnskap. (??)

Men det stemmer ikke.

Sannheten er at mange har tilnærmet null erfaring fra å jakte jobb i et så blodig marked som det er i Norge nå, og dette kombinert med at de får forskjellige tips og triks fra alle kanter er noe som gjør at vi ser oss nødt til å starte punkt nummer 1 med noe så grunnleggende.

Vi ser HELE TIDEN at folk prøver å være kreative, noe som er en god tanke, men som de dessverre gjør på en helt feil måte.

Noen gjør dette og tror de er smarte ved for eksempel å ta nøkkelkvalifikasjonene nederst, mens andre velger å droppe personalia. (bonustips: ikke gjør dette…)

I et presset arbeidsmarked handler det om å skille seg ut - frivillig arbeid er en god måte å gjøre dette på.
I et presset arbeidsmarked handler det om å skille seg ut – frivillig arbeid er en god måte å gjøre dette på.

Det første du bør….. skal…… MÅ gjøre når du skal lage CV og søknad er først å finne ut hvilke punkter du skal ha med i CVen og i hvilke rekkefølge, for deretter å finne en CV mal / søknad mal som passer. (Vær så snill og ikke vær en av de som også synes mal er teit og dropper dette….)

For etter du har valgt en CV mal / søknad mal, og du FAKTISK VET HVA DU SKAL SKRIVE OG I HVILKE REKKEFØLGE, så blir ting MYE enklere. Både for deg, og for leseren. (win-win!)

For det er viktig at du forstår: arbeidsgivere har for tiden vanvittig mange søkere å velge imellom for hver eneste stilling. Om du ikke da gjør det enkelt for en arbeidsgiver å i hele tatt lese CVen og søknaden din, så har du tapt. Nettopp fordi de rett og slett IKKE GIDDER å anstrenge seg for å lese gjennom. Det er dermed din jobb å sørge for at de leser alt. (ved å lage en god CV og søknad…)

Med ovenfor sagt, her er to eksempeler på en CV (søknaden ville da blitt laget i lik stil), som har formålet å vise deg hvor mye førsteinntrykk har og si:

Eksempel på CV mal og søknad mal: den tradisjonelle.

(last ned HER)

Eksempel CV og søknad: ny mal fra CVGURU - ny CV mal klar til bruk - gratis

Denne har du nok sett før, men det er fordi den fungerer og fordi den dekker alle behovene du som jobbsøker har med CVen.

Ulempen her er at den er av resultat av at den er hyppig brukt ikke noe som vil skille deg noe særlig ut, utover at du har en ryddig, profesjonell og oversiktlig CV. Noe som dog allerede plasser deg i en bedre posisjon enn flesteparten av Norges jobbsøkere…

Det jeg håper du ser når du ser malen ovenfor er strukturen. Her er det ikke avbildet nøkkelkvalifikasjoner, men ideelt sett er dette noe du ville plassert over utdanning, med andre ord rett under personalia. Dette fordi nøkkelkvalifikasjoner lar leseren raskt se hvem du som person faktisk er.

Men tilbake til malen. CVen ovenfor er ryddig, oversiktlig og lett å lese. Det vil i korte trekk si – bruker du denne har du på minimumsbasis dekket tips 1.

Eksempel på CV mal og søknad mal: den mer moderne.

(last ned HER)

Dette er den malen våre kunder opplever mest suksess med. Den er oversiktlig og ryddig, akkurat som mal nummer 1, men denne skiller seg noe mer ut uten at det er en hel regnbue med farger eller en haug av forstyrrende elementer.

Prøv å forestill deg at i en bunke med 200 grå og svarte CVer og søknader som i eksempel 1, så er det lett å forstå at denne kanskje tiltrekker noe mer oppmerksomhet.

Uansett er det vi ønsker å få frem: hold det ryddig og oversiktlig, og BRUK EN MAL! (gjør du dette og gjør det rett fra starten av, så sparer du deg selv for MYE tid. (vi snakker gjerne flere måneder kuttet i jobbjakt)

2. Eksempel på CV og søknad: less is more

En gyllen regel er at en CV aldri skal overstige 2 sider og at 1 søknad aldri skal overstige 1 side. Det mange dermed gjør er at de tenker “challenge accepted” også tar de det som en konkurranse om å få presset inn mest mulig tekst og innhold på disse sidene.

Vel, la meg fortelle deg noe.

Det er ingen konkurranse…….

Førsteinntrykk betyr mye, og om førsteinntryket er at “wow. her er det mye innhold, rotete og uoversiktlig”, så er sjansen stor for at arbeidsgiveren du søkte hos ikke ENGANG GIDDER Å LESE papirene dine.

100% sant.

Hvorfor?

Nettopp fordi han har 250 andre jobbsøkere i bunken ved siden av seg og de alle har oversiktlig og ryddig CVer og søknader som krever minimalt med arbeid for han å lese gjennom.

En som er ansvarlig for rekerutteringsprosessen, eller generelt alle mennesker, vil alltid velge veien med minst motstand. SPESIELT på dette området.

For prøv å tenk: hvorfor skal han anstrenge seg for å komme gjennom papirene dine? Det er jo din jobb. Det er din jobb og sørge for dine papirer er lett å komme seg igjennom og at det stråler ut at av de at du er rett person for jobben du søker.

Eksempel på CV søknad - stor guide! (alt du trenger å vite som jobbsøker i 2017)

3. En CV og søknad skal være konkret

Så du er lojal, ærlig, hardtarbeidene, har høy arebeidsmoral og samarbeider bra med andre?

SÅ BRA!

Det gjør alle andre også….. (alle sier det, i hvertfall….)

Og som resultat, har ordene ovenfor svært liten betydning.

Skriv ting som faktisk stemmer og som er relevant for stillingen(e) du søker.

Et par slike ord kan du selvfølgelig ha med, men 90% av CVen og søknaden skal være konkret og inneholde spesifikk ting relatert til DEG, og videre hvordan det er relevant til STILLINGEN du søker på. Vis også til tidligere eksempeler på hva du har oppnådd, enten på skole eller under utdannelse, og avslutt med å linke det opp mot hva bedriften du søker til tjener på å ansette deg. Gjør du dette, har du min venn, vunnet.

Og forresten….. all erfaring er IKKE relevant. All utdannelse er IKKE relevant.

Er du f.eks. 30+ så ikke kast bort verdifull plass på CVen med å skrive hvor du gikk på ungdomsskole.

Trekk heller frem i større grad hvilke arbeidserfaring som du mener er relevant og som viser til dine egeskaper for å gjøre jobben du nå søker på.

Endre enten teksten fra “arbeidserfaring” til “utvalgt arbeidserfaring” og skriv derettter ned enten kun de erfaringene som er relevant, eller skriv eventuelt ned alt men skriv kun bulletpoints og noe særlig utdypende forklaring kun på erfaringen som er relvant.

Dette har vært våre topp 3 tips for å sørge for at du lager en god CV og søknad. Vi har fortalt deg om hvor viktig det er med en god CV mal og søknad mal, at du holder ting ryddig og oversiktlig og ikke minst konkret og relevant. Du har sett to eksempel på CV og søknad som treffer disse punktene og kravene, og du har nå faktisk FORUTSETNINGENE til å klare dette selv. Vi heier på deg. Lykke til.

 

(*husk at vi kan skrive både CVen og søknaden din*):

 

Trenger du proff CV og søknad? Vi gjør det for deg

CVGURU AD

For flere gratis tips, sjekk enten ut bloggen vår https://www.cvguru.no/aktuelt eller partneren vår cvnerden.no.

Visste du at vi kan skrive din CV og søknad for deg?

Visste du at vi kan skrive din CV og søknad for deg?

  LES MER  

You have Successfully Subscribed!

Send this to a friend

PGgyIHN0eWxlPSJ0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7Ij48c3BhbiBzdHlsZT0iY29sb3I6ICNlZDFjMjQ7Ij5TY3JvbGwgbmVkIGZvciDDpSBzZSBoZWxlIHNpZGVuPC9zcGFuPg0KPGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vc3RpYW5za290bGFuZC5uZXR0Y3Yubm8vIiB3aWR0aD0iMTUwMCIgaGVpZ2h0PSI2MDAiPg0KRGVyc29tIGR1IHNlciBkZW5uZSBtZWxkaW5nZW4gc3TDuHR0ZXIgaWtrZSBkaW4gbmV0dGxlc2VyIGZvcmjDpW5kc3Zpc25pbmdlbiwgZHUga2FuIGJlc8O4a2UgPGEgaHJlZj0iaHR0cDovL3N0aWFuc2tvdGxhbmQubmV0dGN2Lm5vLyI+c3RpYW5za290bGFuZC5uZXR0Y3Yubm88L2E+PC9pZnJhbWU+PC9oMj4=
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC84WEdfM3BneGlxOCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9FSU0wd1A0QUlQRSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=