Chat med oss!
Jobbsøknad butikkmedarbeider - med eksempel og guide (2024)

Jobbsøknad butikkmedarbeider – med eksempel og guide (2024)

Skal du skrive jobbsøknad til en stilling som butikkmedarbeider? Da har du kommet til riktig sted, for i denne artikkelen har jeg samlet noen råd som vil gi deg det beste utgangspunktet for å lande en jobb i butikkbransjen. 

Enten du er en student som bare trenger en deltidsjobb ved siden, eller du ønsker å jobbe fulltid innen yrket, er det avgjørende med en god søknad for å skille deg ut blant andre kandidater.

Her finner du derfor et jobbsøknad butikkmedarbeider-eksempel, samt noen tips til hvordan du selv skriver en søknad som maksimerer sjansen for å komme deg inn til jobbintervju. 

Vi i CVGuru kan også skrive den for deg, og sørge for at du får en profesjonell tekst som får frem dine beste sider. Ønsker du en nærmere prat om dette er vi tilgjengelig på chat og telefon. Les mer om våre tjenester her:

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Jobbsøknad butikkmedarbeider: Eksempel

Nedenfor finner du et eksempel på en jobbsøknad for stilling som butikkmedarbeider, for å få en generell sans for hvordan søknaden kan se ut.

Pass derimot på at du ikke ordrett kopierer teksten når du skriver din egen søknad, siden du da risikerer å sende inn samme tekst som mange andre (hvis andre har valgt å kopiere denne som er vist her):

«Søker høyt motivert på stillingen som selger ved Butikknavn, som utlyst på deres nettsider. Med sans for mote, klær, og mennesker, og stor tro på deres konsept, er dette den ideelle arbeidsplassen for meg. Jeg har en genuin interesse for det dere jobber mot, og er sikker på at jeg vil kunne bidra positivt hos dere med min butikkerfaring og store engasjement.

Denne stillingen er drømmejobben. Butikknavn har en måte å drive klesbutikk på som jeg liker. Ved å tilby klær av kvalitet, med fokus på håndverk og bærekraft, skapes et konsept som det er vanskelig å kopiere. Dere har en forankring i gode verdier som også er viktige for meg, og jeg ser opp til dere som gjenbruksaktør. I tillegg liker jeg klesstilen hos Butikknavn, og har selv handlet der i lang tid. Nå som jeg skal studere og bo i Bynavn i minst 6 år, ønsker jeg å kunne jobbe med mine favorittklær på siden, i en butikk som selger ordentlige kvalitetsprodukter.

Jeg stiller med erfaring fra butikk og barnehage, og et personlig engasjement for denne kjeden. Som butikkmedarbeider hos Butikk XXX i 2020 ble jeg godt vant med håndtering av kasse og varer, og å yte god kundeservice. Fra min erfaring som barnehageassistent denne sommeren har jeg videreutviklet min tålmodighet, omgjengelighet, og evne til å se hver enkelt person og deres behov, noe jeg mener kan overføres til klesbransjen. Med relevant erfaring, oppdatert bevissthet over de gjeldende klestrendene, og svært stor interesse for håndverket dere tilbyr, mener jeg å kunne bli en god ressurs hos Butikknavn.

Av andre beskrives jeg ofte som omgjengelig, effektiv, og tillitsfull. Jeg er oppmerksom og høflig ovenfor alle personer og kunder, jobber effektivt og systematisk under press, og har en naturlig evne til å skape god kontakt med andre. Selv vil jeg beskrive meg som nysgjerrig og hardtarbeidende. Jeg tilegner meg fort nye kunnskaper og ferdigheter, og tilnærmer meg jobben med stå-på-vilje og entusiasme.

I meg vil dere finne en initiativrik og fleksibel kollega som ønsker å være en del av denne bransjen i det lange løp. Jeg er godt kjent med Butikknavn, hva dere står for, og hva dere jobber med, og er sikker på at jeg er rett person for rollen som selger ved deres avdeling i Bynavn. Håper derfor å ha vekket deres interesse, og ser frem til videre kontakt.

Med vennlig hilsen,
Navn Navnesen»

Er du kvalifisert til å søke på butikkmedarbeider?

Er du kvalifisert til å søke på butikkmedarbeider?

Det kan kanskje sies at butikkbransjen er en av feltene med høyest antall kvalifiserte søkere. Man har som regel ingen krav til utdanning eller tidligere arbeidserfaring, selv om disse faktorene naturligvis hjelper på.

Hvem som til slutt er den beste kandidaten, krever slik sett en skjønnsmessig helhetsvurdering. Studier og relevant erfaring er viktig, men dine personlige egenskaper er også like sentralt. Det er derfor man ofte ser at frasen «Personlig egnethet vektlegges» dukker opp i stillingsannonsene.

Vårt første tips til deg som skal søke en stilling som butikkmedarbeider er det samme tipset vi gir enhver jobbsøker: Les stillingsannonsen nøye. Les deg opp på kravene hos hver enkelt butikk. Skal du skille deg ut, må du vite hva det er som gjør deg så godt egnet for nettopp den stillingen du søker.

Det er mye det kan være positivt å fremheve. Husk bare å skreddersy søknaden til hver annonse. Ofte ser vi at det vises til sommerarbeid, fartstid i servicebransjen, verv og frivillighet, og generelt annen arbeidserfaring.

Les også: 5 gratis CV maler – med eksempler og guide


Hva gjør deg personlig egnet for å bli butikkmedarbeider?

Som nevnt tidligere er det mange som formelt er kvalifisert til å bli butikkmedarbeider. Har du hatt relevante verv, jobbet som frivillig, eller vist annet engasjement i forbindelse med skolegang, er dette derfor noe som kan hjelpe deg på veien. Det viser ditt engasjement, og at du har høy arbeidskapasitet.

Samtidig handler det å jobbe som butikkmedarbeider om mer enn arbeids- og utdanningserfaring. Det handler om hvordan du forholder deg til andre, håndterer press, og løser utfordringer som dukker opp i hverdagen.

I butikkbransjen vil du ofte havne i situasjoner som krever mye av deg. Du vil måtte håndtere vanskelige kunder, prioritere hardt, og samarbeide effektivt med dine kollegaer for å sikre sømløs drift. Et eksempel er å tilkalle hjelp i kassa når køen blir for lang. 

Du skal altså ha egenskaper som gjør deg rustet for jobben du skal gjøre som butikkmedarbeider. Derfor er det viktig at du viser til hvordan din bakgrunn gjør deg personlig egnet. Hva slags erfaringer har du, som vitner om at du kan stå i det stillingen krever av deg?

Vær tydelig på din motivasjon for jobben

Når du har lest stillingsannonsen nøye, ha fokus på det som gir deg tyngde. I tøff konkurranse med andre søkere, er det viktig at du svarer godt på det annonsen spør etter. Målet er å overbevise om at du er den beste kandidaten. Det krever at du skriver målrettet.

Prinsippet om mottakerorientering står sterkt hos oss som jobber med CV og søknad daglig. Det handler om relevans: Du må kartlegge hva du har bak deg som er mest interessant for butikken du søker hos. Slik viser du at du vet hva du går til, og du viser motivasjon.

Si noe om både erfaring, egenskaper og motivasjon tidlig i søknaden. Hvorfor er det akkurat denne butikken du vil jobbe hos? Hvilke muligheter gir det deg å få bli en del av laget ved akkurat denne butikken, og hvorfor er det nettopp dette du ønsker deg?

Skal du søke flere steder, er det avgjørende å ikke bli for generell. Vær spesifikk når du omtaler din motivasjon, og se din bakgrunn i sammenheng med de aktuelle kvalifikasjonskravene.

Les også: Åpen søknad eksempel – med tips og guide


Genuin interesse gir deg økt gjennomslagskraft

De gode søknadene er de som på kortfattet vis gir mottakeren et innblikk i tre forhold: Din bakgrunn, egenskapene dine og motivasjonen din. De aller beste søknadene er de som knytter alle disse tre opp mot akkurat den arbeidsplassen man søker hos.

Nåløyet er trangt, og vår erfaring er at det som gir deg størst gjennomslagskraft – forutsatt at du er kvalifisert – er å være genuin. Vis at du er engasjert. Vis at det går en rød tråd gjennom valgene du har tatt, og skriv slik at leseren ser både hvor du kommer fra og hvor du vil.

Føler du at det er litt for mye å tenke på akkurat nå forstår vi så klart det. Det er akkurat derfor vi har spesialisert oss på å skrive en jobbsøknad som maksimerer sjansen for å bli med videre i ansettelsesprosessen. 

Spar tid og krefter ved å få hjelp fra profesjonelle CV- og søknadsskribenter som har hjulpet mer enn 7,500 fornøyde jobbsøkere siden 2016. Ta en kikk her på våre tjenester, så er vi raskt i gang.

Facebook anmeldelser
5.0

Klar for å starte i ny jobb?

Vi hjelper deg med CVen og søknaden

Skill deg ut i bunken med en unik og skreddersydd CV og søknad fra CVGuru. Vis din beste side og sikre deg jobben du ønsker i dag. 100% fornøydgaranti.

CVGuru CV Hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen

- FØR DU DRAR -

Få gratis analyse av din CV/søknad 📈

Legg igjen epost og CV/søknad under, så analyserer en av våre CV-eksperter dokumentene dine og gir deg personlige tilbakemeldinger på hvordan DU kan selge deg inn på best mulig måte til ansetterne. Du får svar innen 1 virkedag.